Hírek
A szép számban megjelent újságírók jelenlétében ismertették az idei, immár VI. POSZT eseményeivel kapcsolatos információkat a POSZT vezetői – Jordán Tamás és Simon István fesztiváligazgatók –, valamint dr. Toller László – Pécs Megyei Jogú Város polgármestere –, Vajda Márta – a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára –, Márton András – a versenyprogram válogatója –, Máté Péter – az OFF-programok koordinátora – és Stenczer Béla, a POSZT jegyiroda vezetője.
Hírek
A VI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 8. és 17. között - jelentette be Jordán Tamás, a fesztivál ügyvezető igazgatója a baranyai megyeszékhelyen, egy keddi sajtótájékoztatón.
Hírek
Az őszi sikerre való tekintettel márciustól folytatódik a Holló Színház „Etelka, a tapír elmegy anyagmennyiség-becslőnek” című előadása. Az előadást Galla Miklós – akit Terry Gilliam a „hetedik Monty Pythonnak” nevezett – a Repülő Cirkusz tévésorozat legviccesebb jeleneteiből állította össze. A tavaszi sorozat első előadását március 16-án a Stefánia Kulturális Központban láthatja a nagyérdemű.
Hírek
Az alábbiakban a Trambulin Színház márciusi előadásainak listáját közöljük. Műsoron van többek között Az ördög 3 aranyhajszála, A teknős és a nyúl versenyfutása, a Hófehérke és a hétszínű törpék és az Óz hatalmas varázsló című előadás.
Hírek
Elhunyt Benno Besson svájci születésű színpadi rendező, színész, a német és az egyetemes színházművészet meghatározó alakja. Bessont csütörtökön egy berlini kórházban érte a halál 83 éves korában.
Hírek
2006. február 25-én, szombaton este 7-órakor lesz a premierje Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Brontë-k – lápi idill két napban – című abszurd egyfelvonásosának a Spinoza Házban. A darabot ezúttal a szerzők rendezésében láthatják.
Hírek
„Ide, ide, ifjú urak, szép kisasszonykák! Vojtina papa bábszínháza bemutatja a molnárlegény és a szivárványtündér históriáját, csak itt, csak most! Az eredeti szép mesében a szerelmi bánata miatt kútba ugró Szende Máris énekével addig csalja a láp vizébe a halászokat, amíg egy férfiember ellen nem áll csábjának, s földi nőszemélyt nem választ párjának.
Hírek
Merész kísérletre készül a Magyar Színház Rainer Werner Fassbinder(képünkön) drámájának pénteki bemutatójával; a német újhullám egykori fenegyerekének Petra von Kant keserű könnyei című drámáját több mint egy évtizede nem játszották Budapesten - mondta el Guelmino Sándor rendező, akit az előadás kapcsán kérdezgettünk.
Hírek
Elkezdődött a 2006. évi Súgó Csiga Díjra szavazás első szakasza: a közönség jelölései alapján a 25 legtöbb szavazatot kapott színész kerül majd be a második fordulóba. A szavazást a Pesti Est Súgó, ingyenes színházi programmagazin szervezi, és annak végén dől el, hogy ki a 2005-ös év legnépszerűbb magyar színésze.
Hírek
Az alábbiakban a Szegedi Nemzeti Színház márciusi programját olvashatják. A teátrum repertoárján szerepel többek között a Luxemburg grófja című nagyoperett, a Callas és Maria című zenés játék, a Hegedűs a háztetőn című musical, a Ponyvaregény című képregényjáték , A szabin nők elrablása című zenés bohózat és a Szinbád című zenés mesejáték.
Hírek
Szabó Gyula kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, Kossuth-díjas színművészt a nemzet színészévé választották; az Agárdy Gábor január 19-i halálával megüresedett hely betöltéséről kedden döntöttek a nemzet színészei - tájékoztatott a Nemzeti Színház igazgatósága.
Hírek
Feydeau vígjátékai népszerűek voltak a szerző életében és mind a mai napig azok. Hogy mi a titka komédiáinak? Talán, hogy nemcsak bepillantást nyerhetünk a párizsiak hálószobatitkaiba, a félreértések és véletlen egybeesések mellett megtanít saját magunkon nevetni, tükröt is tart elénk. Mi pedig magunkra ismerünk, és magunkon kacagunk. Igazi szórakozást ígér remek szereposztással a Máté Gábor rendezésében február 3-tól színpadra kerülő bohózat, melynek díszleteit Horgas Péter, jelmezeit Nagy Fruzsina tervezte az egri Gárdonyi Géza Színházban.
Hírek
A Furcsa pár minden idők talán legsikeresebb bulvár-darabja. New yorki ősbemutatója után az egész világot bejárta, íróját, Neil Simon-t pedig a legkeresettebb bulvár-íróvá emelte. A Furcsa pár humora, életszerűsége és bája nem múlt el az idővel, ezért a színházak ma is újra és újra műsorukra tűzik a már szinte „modern klasszikus” vígjátékot. A történet középpontjában a két férfi főszereplő együtt élése, szinte „házastársi” problémákkal küszködése áll.
Hírek
Lezárult az idei Súgó Csiga Díj első fordulója, és összeállt a díjra esélyes 25 színész listája. A február 7-től zajló internetes szavazásra beérkezett több ezer voksoló szerint a tavalyi év legnépszerűbb színészei:
Hírek
Az alábbiakban a Radnóti Színház áprilisi előadásainak listáját közöljük. Repertoáron van többek között a Riviera, Az ideális férj, a Tóték, a Karneválvégi éjszaka, a IV.Henrik és a hónapban utoljára láthatják a Cseresznyéskert című Csehov drámát.
Hírek
2006. március 27-én 11-órakor és március 28-án 15-órakor láthatják – az "A" Színház - THÉBA Művészeti Szakközépiskola produkciójában – Caryl Churcill: Az Iglic című színművét a Vasas Művelődési Házban.
Hírek
Német kutatók szerint William Shakespeare élete utolsó tizenöt évében úgynevezett lymphomában, azaz a nyirokszövetek rosszindulatú daganatában szenvedett. William Shakespeare 1616-ban, ötvenkét éves korában távozott az élők sorából. Élete utolsó éveit ugyanúgy, mint halálának körülményeit, homály fedi - olvasható a NEWSrin.ru című orosz hírportálon.
Hírek
A Bárka Színház értesíti kedves nézőit, hogy a február 28- i Négerek című előadás betegség miatt elmarad. Helyette a nagysikerű Hamletet tűzik műsorra, amire már márciusra is elfogytak a jegyek, de most aki eddig lemaradt, még jöhet!
Hírek
Február 19-én, vasárnap 15-órakor volt a premierje a Veszprémi Petőfi Színház Vitéz Bátor című táncos gyerekelőadásának, amit a teátrum igazgatója, Rácz Attila rendezett. Az alábbiakban részletesebben is olvashatnak az előadásról.
Hírek
Jeremy Irons játssza Henriket, a tábornokot Márai Sándor A Gyertyák csonkig égnek című regényéből készült új színpadi változatban a londoni West Enden, ahol kiállítás is nyílt Márai Sándorról - tájékoztatott a kulturális tárca.
Hírek
A Radnóti Színház Igazgatósága értesíti kedves nézőit, hogy a február 14-i keddi és 15-i, szerdai TÓTÉK előadások elmaradnak. A jegyek 8 munkanapon belül a pénztárban visszaválthatók. Megértésüket köszönjük!
Hírek
Valahol Budapesten ég és föld között áll egy padlás, ami valamitől más, mint a többi. Hogy mitől más? Választ ad rá a darab négy főhőse, akik mesékből kimaradt, e világban kísértő szeretnivaló szellemek. A padláson megtalálják az összeköttetést a valóság és örökkévalóság között, míg végül a Révész segítségével mind eljutnak oda, ahová vágynak.
Hírek
2006. február 26-án, vasárnap lesz a premierje Molnár Ferenc: Riviera című vígjátékának a Radnóti Színházban. A főbb szerepekben Csányi Sándort és Kovalik Ágnest láthatjuk. Az előadást Valló Péter rendezte.
Hírek
Több százan vettek részt Halász Péter író-rendező-színész sajátságos hétfő esti felravatalozásán a Műcsarnokban, ahol a halálos beteg művész nyitott koporsóban nézte végig a tiszteletére rendezett, színházi külsőségeket sem nélkülöző szertartást.
Hírek
A férfi, aki meg akarta menteni a nőket címmel Louis-Ferdinand Céline francia író Semmelweis Ignácról szóló egyetemi disszertációjából készült színpadi produkciót mutatott be pénteken egy francia társulat a Párizsi Magyar Intézetben (PMI).
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ