Hírek
Hofi Géza (1936-2002) születésének közelgő, 70. évfordulójára elkészült a nagy humorista hivatalos honlapja, amely átfogóan mutatja be a művész életét és pályafutását a nagyközönség számára.
Hírek
Vajon mit kell tennünk, ha kerül minket a régen várt gyermekáldás? Járjunk fürdőről fürdőre, intimtornára, javasasszonyokhoz vagy menjünk el a híres csodadoktorhoz, aki minden nyavalyára ad orvosságot?
Hírek
„Bocsánat, hogy a csapos közbeszól”- a mára már szállóigévé vált mondat Molnár Ferenc 1937-ben bemutatott komédiájából, a Delilából származik. Aki kíváncsi a népszerű vígjátékra, az ezen a nyáron is megnézheti, hiszen a Balázs Péter rendezte produkciót 2006. június 21-től, tíz alkalommal adják elő az Óbudai Társaskör kertjében.
Hírek
Tisztelt Igazgató Úr! Gratulálok a Kaposvári Csiky Gergely Színház megalakulásának ötvenéves jubileuma alkalmából. Sajnos, az ünnepségen nem tudtam részt venni. Nem küldtek meghívót. Egyszerűen figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy alapító tagként, elsők között szerződtem a színházhoz, és megszakítás nélkül 37 (!) évig – a nyugdíjazásomig – ott is maradtam.
Hírek
Százmillió fontos költséggel átalakítják a Royal Shakespeare Company (RSC) színházkomplexumát a drámaíró szülőhelyén, Stratford-upon-Avonban - jelentette be az RSC.
Hírek
Évadzáró alkalmából az utolsó nagyszínpadi előadást követően június 9-én, pénteken a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Rácz Attila átadta a Latinovits és Petőfi díjat a teátrum két színészének.
Hírek
Különös évadzáró eseménynek ígérkezik június 7-én, szerdán este a japán Ókura Színház előadása a Magyar Színházban. A Bolond szavak című produkciójuk keretében két kjogen vígjátékot mutatnak be.
Hírek
Nagy várakozás elõzi meg a Madách Színház június 2-i premierjét: a Producerek című amerikai musical magyar elõadása igazi sikerszériának és sztárparádénak ígérkezik. Szirtes Tamás rendezésében - hármas szereposztásban - Gálvölgyi János, Haumann Péter és Szerednyey Béla játsszák a fõszerepeket.
Hírek
Május 27-én 19-órakor láthatja ebben az évadban utoljára az „Etelka, a tapír elmegy anyagmennyiség becslőnek” című előadást a nagyérdemű a Stefánia Kulturális Központban. Az előadást Galla Miklós – akit Terry Gilliam a ”hetedik Monty Pythonnak” nevezett – a Repülő Cirkusz tévésorozat legviccesebb jeleneteiből állította össze.
Hírek
Tényleg, hogy kell bánni a férfiakkal? Lehet bánni a férfiakkal? Vagy csak elbánni? És a nőkkel? Egyáltalán, milyenek a nők? És a férfiak? Milyenek vagyunk mi magunk? – A Karinthy Frigyes műveivel eltöltött előadás után talán fény derül rá, hogyan is kell bánni férfiakkal, nőkkel, egymással.
Hírek
Május 15-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Peter Shaffer angol drámaíró, az Equus és az Amadeus című világsikert aratott darabok szerzője.
Hírek
2006. május 13-án 19-órakor tartják Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című vígjátékának bemutatóját a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.
Hírek
A Jászai Mari-díjas jelmeztervező, Tordai Hajnal kapta az idén elõször átadott Márk Tivadar-emlékplakettet szerdán a Magyar Állami Operaházban.
Hírek
Huszonöt esztendeje, 1981. június 29-én halt meg Pethes Sándor színész, érdemes és kiváló művész.
Hírek
A PS Produkció musical-énekeseket és táncosokat keres Jim Steinman - Michael Kunze: Vámpírok bálja című musicaljének 2007-es budapesti bemutatójához.
Hírek
Kisvárdán – tizenhat társulat részvételével – csütörtökön kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak 18. Fesztiválja – közölte a rendezvény házigazdája, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város várszínházának igazgatója. A július 1-ig tartó fesztiválon, négy helyszínen – a helyi várszínpadon, a művészetek házában, a stúdió- és a kamarateremben – összesen 32 előadást láthat a közönség – mondta Nyakó Béla.
Hírek
A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ idén is megrendezi nagysikerű rendezvénysorozatát, ezzel is hozzájárulva a budai oldal kulturális életének színesebbé tételéhez. Az ötödik születésnapját ünneplő Mammut Színház színpadán az elmúlt évek legsikeresebb előadásai mellett új prózai és zenés produkciókat is láthat a közönség.
Hírek
Komáromi Jókai Színház június 15-én, 19. 30-kor mutatja be a Latinovits Zoltán Játékszínben a Mese a halott cárkisasszonyról című darabját. Kortárs orosz szerző Nyikoláj Koljada két részes darabja a szeretet megrendítő története. Csak 16 éven felülieknek ajánlott!
Hírek
Premierrel nyitja idei szezonját a Szabad Tér Színház, hiszen 2006. június 10-én, szombaton este bemutatóként kerül színre A muzsika hangja című musical a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Hírek
Áprilisban és júniusban Budapest két kulcsfontosságú kulturális intézményének összjátékára kerül sor. A nem mindennapi, meglepetésszerű helyszíncserék valószínűleg izgalmas produkciókat szülnek. Dzsessz- és világzenei koncertek, színházi előadások: ezt kínálják egymásnál az A38 Hajó és a Katona József Színház.
Hírek
Bertolt Brecht halálának 50. évfordulóján augusztusban a Koldusoperával nyit újra a restaurált Admirapalast Berlinben.
Hírek
Május 21-én, vasárnap 19-órakor kerül bemutatásra a Drága Gizám! című produkció, ami Örkény István: Macskajáték című kisregényének stúdiószínpadra való alkalmazása a Latinovits Zoltán Játékszínben. A Veszprémi Petőfi Színház előadását Berényi Gábor rendezte.
Hírek
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból a színház emeleti galériájában 2006. május 13-án megnyílt a színház 25 évadát felelevenítő Jubileumi kiállítás.
Hírek
Mintegy félszáz nemzetközi és hazai színházi produkció lesz látható az idei Sziget fesztiválon augusztus 9. és 16. között.
Hírek
Nagy sikerrel, telt ház előtt mutatták be a bejrúti Athéné színházban Schwajda György Himnusz című színdarabját. A bemutatón jelen volt Tarik Mitri kulturális miniszter, számos libanoni értelmiségi, valamint vezető üzletemberek.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ A tehetséges gyermekek szülei hisznek az örökléstanban."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ