Hírek
Az alábbiakban a Trambulin Színház februári műsorát közöljük. A társulat repertoárja elsősorban gyermekszínházi előadásokból áll. Évente körülbelül 100-120 előadást játszanak az ország különböző művelődési házainak színháztermeiben, szabadtéri helyszíneken, rendezvényeken. Állandó játszóhelyük Budapesten, a Vasas Művészegyüttes épületében van.
Hírek
Rekordot döntött 2006. január 14-én, szombaton 83. előadásával – a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban – az Anconai szerelmesek, s ezzel megelőzte a 82 előadást megélt A dzsungel könyvét. A teátrumban soha ennyi előadásszámmal nem játszottak még darabot és mivel az érdeklődés továbbra is óriási, így biztosan megéli még ebben az évadban a 90. előadást. Külön érdekessége az Anconai szerelmeseknek, hogy még a színház felújítása előtt került színre. Az előadást Tasnádi Csaba rendezte.
Hírek
Lázasan folynak Ibsen: Kísértetek című drámájának próbái az egri Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán. Az előadást a harmadik alkalommal rendezőként is bemutatkozó Blaskó Balázs, a társulat tagja viszi színre. A bemutató február 2-án, este hét órakor lesz.
Hírek
Az Előtte-utána költői szépségű, izgalmas formai kísérlet; nem hagyományos dramaturgiát követő jelenetsor, szerkezete zeneműhöz hasonló, leginkább szó-operának lehetne nevezni, amelyben minden szereplő a saját külön szólamát játssza, de az egészből mégis létrejön egyfajta teljesség. A több leírást és szerzői instrukciót, mint dialógust vagy akciót tartalmazó szöveg tág teret ad a rendezői, a színészi - és a nézői inspirációnak.
Hírek
Január 14-től 20-ig Erdényben vendégszerepel a Honvéd Kamaraszínház. Marosvásárhelyen és Nagyváradon a Kárpáti Péter jegyezte Rumcájsz, a rabló – Novák Eszter rendezésében –, a többszörös fesztiváldíjas Bozgorok – a rendező Rusznyák Gábor –, a Peer Krisztián által átdolgozott A ragaszkodók (Tudós nők) – a rendező Naszlady Éva –, valamint a közös improvizációkon alapuló, a Társulat által írt Csak úgy… – a rendező Novák Eszter – című produkciókkal.
Hírek
Budapesten közel száz alternatív, illetve független társulat működik; előadásaik szerves és elidegeníthetetlen részét képezik a főváros színházi kínálatának. Ezek az előadások többnyire kis játszóhelyeken, rétegközönség előtt, viszonylag kevés alkalommal kerülnek színre.
Hírek
Életének 49. évében meghalt Nagy Miklós, a Ruttkai Éva Színház színművész-igazgatója, rendezője - közölte a teátrum. A színművész hétfőn agyvérzés következtében hunyt el.
Hírek
2006. január 22-én, este hét órai kezdettel nézhetik meg Szakonyi Károly: Ördöghegy című darabját a Főnix Színházi Műhely előadásában, az Aranytíz Teátrum színpadán. A produkciót Bicskei Kiss László rendezte.
Hírek
A Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) ideiglenes szakmai kollégiuma 1,1 milliárd forintot ítélt oda nyolcvankilenc, jövőre megvalósuló kiemelt kulturális rendezvény támogatására - közölte hétfőn Inkei Péter, a Kiemelt Kulturális Események Ideiglenes Szakmai Kollégiumának elnöke.
Hírek
Magyarország a héten hivatalosan is eljuttatta Pécs város pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címre az Európai Unió intézményeihez; a pályázatot Bozóki András kulturális miniszter a kormány nevében az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek, a Régiók Bizottságának és az Európai Tanácsnak küldte meg.
Hírek
Az alábbiakban a pécsi Művészetek Háza januári és februári, részletes programajánlóját közöljük. Az év elején föllép náluk többek között a Pannon Filmharmonikusok, Lajkó Félix, Dunai Tamás, Kiss Mari, és Mácsai Pál.
Hírek
Az alábbiakban az Óbudai Társaskör januári programjai közül válogathatnak. A műsorok között szerepel például a Budapest Ragtime Band koncertje, a Kék Duna Koncertszalonzenekar föllépése, vagy Dunai Tamás és Kiss Mari Szeretsz engem című estje is.
Hírek
A negyedszázados múltra visszatekintő Rock Színház „jogutódja", a Rock és Musical Színház nehéz körülmények között is új bemutatókra készül 2006-ban - jelentette ki Miklós Tibor, a társulat vezetője, szerzője.
Hírek
Lepkévé válás, metamorfózis – Bérczi Zsófia „morfománjai” egy nem egészen emberi világba ragadnak el, ahol megelevenedik a díszlet, az előadók segítségével életre kel az elasztikus anyaggal bevont színpad és a vetített animáció az alakokkal és formákkal való játék új dimenzióját villantja fel.
Hírek
Babaközönségnek tartanak színházi előadásokat Stockholmban. A publikum életkora 6-12 hónap között van, természetesen nem önállóan érkeznek a színházba, hanem - zömmel - anyjukkal. Az egyórás előadás kamara jellegű, a premiert 12 baba tekintette meg. Nem mindegyik bírta végig. Akadt, amelyik elcsúszkált-mászkált, kettő pedig „büfére" szorult: szoptatni kellett. Mindezek ellenére úgy tűnt, hogy élvezték a darabot, amely a megszületésről és a legelső életszakaszról szól.
Hírek
Január 19-én lesz a bemutatója a Nizsinszkij utolsó tánca című amerikai monodrámának a Spinoza-házban, ugyanazon a napon, amikor kerek egy évszázaddal előbb minden idők legnagyobb férfitáncosa utoljára táncolt. A Nizsinszkij-dráma címszereplője-főszereplője Haumann Máté. A tánczseni emberi, művészi, lelki és testi drámáját Zalán Magda fordításában eleveníti meg a fiatal színész.
Hírek
2006. január 21-én, szombaton este 7-órakor lesz Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című darabjának a premierje a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában. A produkció rendezője Korognai Károly.
Hírek
Két premiert is láthatnak januárban a Vígszínház és a Pesti Színház deszkáin. Január 20-án Maurice Maeterlinck: A kék madár (tündérjáték felnőtteknek) című előadás debütál a Vígszínházban Zsótér Sándor rendezésében, majd január 21-én Szép Ernő: Lila ákác (szerelmes história) című produkciójának tapsolhat a közönség a Pesti Színházban. Ez utóbbi előadást Forgács Péter rendezi.
Hírek
Az alábbiakban a Pécsi Harmadik Színház 2006. január havi programját olvashatják. A teátrum műsorai közt megtalálható például Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli című, nagy sikerű darabjának színre vitele, vagy William Shakespeare: És Romeo és Júlia...- című produkciója Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában.
Hírek
Ma, január 9-én ünnepli hetvenedik születésnapját Mécs Károly, Jászai-díjas színész, kiváló művész. Mécs Károly művészi munkáját 1970-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el, 2002-ben lett kiváló művész. 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át.
Hírek
M, vagy mégsem címmel láthatják a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátékát 2006. január 10-én a kecskeméti Katona József Színházban és 2006. január 11-én a szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban. A produkciót Bodó Viktor rendezte.
Hírek
Az alábbiakban a Radnóti Színház februári bemutatójának a szereposztását közöljük. Molnár Ferenc, Riviéra című darabjának a rendezője Valló Péter.
Hírek
Alföldi Róbert lehet a fővárosi Bárka Színház új igazgatója; a színész-rendezőről egyedüli jelöltként határoznak január 19-én a józsefvárosi önkormányzat testületi ülésén - értesült pénteken az MTI Jóvér Bélánétól, Józsefváros kultúráért felelős alpolgármesterétől.
Hírek
A Körúti Színház, a főváros legújabb teátruma december 25-én Molnár Ferenc A doktor úr című darabjának bemutatójával nyitja meg kapuit a volt Gutenberg Művelődési Otthon épületében.
Hírek
December 22-én, csütörtökön tartja következő bemutatóját a Kamra. Kukorelly Endre "vígvégjátéka", az Élnek még ezek? szenteste játszódik – szereplői egy régi, több generációt átfogó polgári és egy zsidó kiscsalád tagjai. A produkciót Máté Gábor rendezte.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ