Hírek
Két pályázat érkezett a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatra; Znamenák István színész-rendező, a teátrum jelenlegi direktora és Schwajda György író-dramaturg-rendező pályamunkáját szerdán kapták meg a városházán – közölte csütörtökön, a beadási határidő lejártát követően az önkormányzat művelődési igazgatója.
Hírek
Rejtő Jenő két darabját tűzi műsorra szinte egy időben a Nemzeti Színház: A szőke ciklon április 3-án, csütörtökön angol nyelven látható, a Vesztegzár a Grand Hotelben pedig április 6-án, vasárnap kerül színre – közölte Horvátth Orsolya pr-vezető.
Hírek
Ma, szombaton 11-órától a kecskeméti Tintaló Társulás érkezik a Gárdonyi Géza Színház színpadára. Nem akarok többé boszorkány lenni! S hogy mit tesz ilyenkor egy boszorkány? Furinka bármit elvállal: takarít, levelet kézbesít, fest és mázol. Azaz dolgozna, ha hűséges seprűje meg nem nehezítené az életét… Az előadás elnyerte a IV. Országos Gyermekszínházi Szemle fődíját.
Hírek
Béres Attila Arany trombita című egyfelvonásosát ítélte a legjobbnak a Magyar Drámaíró Verseny zsűrije a csütörtök este tartott bemutatók után - közölte az MTI-vel Tircsi Anikó, az esemény művészeti titkára. A tizenhárom éve indult versenyt Magyar Rádió Zrt. és a XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány hagyományosan a színházi világnapon, március 27-én rendezi.
Hírek
Rajz- és beszédverseny, fotókiállítás, több színielőadás jelezte Erdélyben a Színház Világnapját.
Hírek
Négy férfi, akik legboldogabb álmaikban hegymászóknak vagy sarkkutatóknak képzelik magukat; négy haszontalan hõs, akik belevágnak a legsötétebb barlangok, a legmélyebb óceánok és a sivatagok havas csúcsainak felfedezésébe.
Hírek
Joe Murányi klarinétos nyilatkozata nyomán készülnek egyfelvonásos darabok az idén a Magyar Drámaíró Versenyen; a témát szerda este sorsolták ki a Budapesti 7 Nap című hetilap cikkei közül Budapesten.
Hírek
Április 5-én mutatja be a Vígszínház Beaumarchais Figaro házassága avagy Egy bolond nap című komédiáját, Eszenyi Enikő rendezésében; a bérletesek azonban már a premier előtt, március 26-tól több előadáson megtekinthetik a darabot.
Hírek
Kulisszabejárással, beszélgetéssel, kiállítással, nonstop videóvetítéssel és előadásokkal várja az érdeklődőket a színházi világnapon, március 27-én a miskolci Nemzeti Színház és a Színháztörténeti Múzeum.
Hírek
Az osztrák közönség is megismerheti a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a West End Színház társulatának idei sikerdarabját, az Aidát: a musicalt júliusban Klagenfurtban adják elő – mondta a teátrum igazgatója.
Hírek
A színházi világnapon, március 27-én rendezik meg tizenharmadik alkalommal a Magyar Drámaíró Versenyt, a Budapesti Kamaraszínház Tivoli Színházában – tájékoztatott Linka Ágnes, az esemény művészeti vezetője.
Hírek
Mire jó egy történet? Bántani valakit? Megnyerni valakit? Legyőzni, megszeretni, megszerettetni, meggyűlölni? Netán átverni, becsapni, csúfolni, rágalmazni. Esetleg meghurcolni, pellengérre állítani, megbetegíteni.
Hírek
Az Új Színház csapata igen gazdag kínálattal köszönti március 27-én a Színházi Világnapot. A társulat tárt ajtókkal és „karókkal” várja az érdeklődőket 12-órától este 17-óráig a Paulay utcai teátrumban.
Hírek
Tizennyolc színész alkotja a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatát és várhatóan három vendégművész is szerepet kap a 2008-2009-es évadban – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Jordán Tamás, a színház igazgatója.
Hírek
A fenti címmel mutatja be vasárnap este a Katona József Színház a Notóriusok-sorozat legújabb, ötödik darabját Bezerédi Zoltán rendezésében – adta hírül Wéber Edina, a teátrum sajtóreferense. A Kamrában látható előadás Egressy Gábor reformkori színész-rendező-politikus, Egressy Béni bátyja életét dolgozza föl.
Hírek
A britek egyharmada nem tudja, hogy William Shakespeare színdarabokat – és szonetteket – írt, és közülük jó páran azt hiszik, angol király volt.
Hírek
A színházi világnap alkalmából az idén is odaítélték a Gobbi Hilda-, a Soós Imre-, a Hevesi Sándor- és a Vámos László-díjakat. Először szerepel az elismerések között az Amphiteátrum-díj, amelyet a Szabadtéri Színpadok Szövetsége hozott létre – közölte a csütörtök esti budapesti díjátadó gálát szervező MASZK Országos Színészegyesület.
Hírek
Cseke Péter színész-rendezőt választotta meg a Kecskeméti Katona József Színház igazgatójának csütörtöki ülésén a város közgyűlése.
Hírek
A színházi világnapon, március 27-én, az előadások előtt Magyarországon is felolvassák az ünnep ez évi üzenetét. A Nemzetközi Színházi Intézet a kanadai Robert Lepage rendezőt, színészt, forgatókönyvírót kérte fel, hogy a színházak számára írjon köszöntőt a világnapra.
Hírek
A Bohóc Biblia című darab felújított változatát mutatja be a Hólyagcirkusz Társulat pénteken a budapesti Sanyi és Aranka Színházban; az előadás egyik különlegessége, hogy az új variációban Lukáts Andor játssza az Ördög szerepét.
Hírek
A veszprémi Petőfi Színházban pénteken este lesz az Indul a bakterház című darab premierje, s a bemutató azzal a meglepetéssel szolgál, hogy két Bendegúz is fellép majd az előadásban – tájékoztatott Varga Róbert, a színház szóvivője szerdán.
Hírek
A Stomp ritmus- és mozgásszínház a Papp László Budapest Sportarénában lép fel április 1-6. között. A több mint 15 éves társulat nem először vendégeskedik Magyarorországon.
Hírek
Délelőttől késő estig tárt ajtókkal várja a látogatókat március 27-én, a színházi világnapon a Bárka Színház – tájékoztatott pénteken a teátrum sajtófőnöke.
Hírek
Domborműves emléktáblát avat a tizenkét éve elhunyt színházi rendező, Vámos László emlékére a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Színházi Társaság (MSZT) március 26-án Budapesten – közölte az MSZT ügyvezető titkára csütörtökön
Hírek
Március 20-án csütörtökön este lesz a magyarországi bemutatója Roland Schimmelpfennig: Látogatás apánál című darabjának a kecskeméti Katona József Színház Kararaszínházában. Az előadást Hollós Gábor rendezte.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ A képmutatás a bűn hódolata az erény előtt."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ