Hírek
A hétfői bemutató után március 25-én még egy alkalommal láthatja a Budapesti Tavaszi Fesztivál közönsége Az öldöklő angyal című darabot a Károlyi Palotában – mondta kedden Vég Szilvia.
Hírek
Csütörtökön mutatja be a Pesti Színház Esterházy Péter egyfelvonásos darabját, a Rubens és a nemeuklidészi asszonyok című dramolettet; a „kis barokk komédia" magyarországi ősbemutatóját Szikora János rendezésében, Lukács Sándor főszereplésével láthatja a közönség.
Hírek
A Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete soron következő tanácsát március 18-án és 19-én a Miskolci Nemzeti Színházban tartja. A kétnapos találkozó első napján, kötetlen beszélgetéseken és szabad programokon vesznek részt a direktorok.
Hírek
Nyílt nappal ünnepli hatodik születésnapját a Nemzeti Színház: a látogatók bejárhatják az épületet, belenézhetnek a Vesztegzár a Grand Hotelben című előadás próbájába, és megtekinthetik a Kaszás Attila emlékére rendezett kiállítást.
Hírek
Nyílt napot tartanak ma a Nemzeti Színházban, amely ezen a napon ünnepli hatodik születésnapját.
Hírek
Tudomásul vesszük Blaskó Péter döntését, hogy nem fogadja el a Kossuth-díjat – mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő annak kapcsán, hogy a Jászai Mari-díjas, érdemes művész nyílt levélben közölte: Gyurcsány Ferenc elleni tiltakozása jeléül nem veszi át a kitüntetést.
Hírek
A Budapesti Tavaszi Fesztivál első napján, pénteken mutatják be a fővárosi Katona József Színházban William Shakespeare Macbeth című darabját Zsámbéki Gábor rendezésében. A címszerepet Hajduk Károly, Lady Macbeth-et Fullajtár Andrea játssza.
Hírek
A Montmartre-i ibolya zeneszerzője, Kálmán Imre életútja valóságos diadalmenet – az ő műveivel kezdődik a magyar operett világsikert arató darabjainak szériája. A Montmartre-i ibolyá-t, a bohémek történetét 1935-ben mutatták be Budapesten. A darabot március 14-én, pénteken este 7-órakor mutatja be a kecskeméti Katona József Színház.
Hírek
Április 13-án 15 és 19-órai kezdettel láthatják a Majom a ketrecben című előadást a gödöllői a Petőfi Sándor Művelődési Központban.
Hírek
Hosszú évek óta nem történt valódi kísérlet arra, hogy az egykor legendás Egyetemi Színpad újraéledjen. Tavaly novemberben a Színváltások fesztivált azért jött létre, hogy az 50 éves jubileum egyúttal egy új időszámítás kezdete is legyen. Az összefogás szimbolikus is volt: az ELTE rektora, Hudecz Ferenc mellett védnökként Jordán Tamás is a kezdeményezés mögé állt.
Hírek
Kiváló jellemszínész volt, de sanzonénekesként is sikereket aratott, gyönyörűen beszélte a magyar nyelvet, 1967-ben, elsőként kapott Kazinczy-díjat – Ráday Imre színész huszonöt éve, 1983. március 12-én halt meg.
Hírek
A jövőnek építenek színházat Szombathelyen – egyelőre csak ezt lehet bizonyosan tudni az új szombathelyi teátrumról, amelynek nemzetközi tervpályázatát még csak ezután írják majd ki, egyelőre ötletterveket várnak az építészektől. Ez azon a fórumon derült ki, amelyet Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház kinevezett igazgatója és Fiala István építész részvételével rendeztek pénteken.
Hírek
A Madách Színház látványos keretek között készül megünnepelni a Macskák negyedszázados magyarországi jubileumát; az ünnepség részeként a Madách Musical Stúdió négyszáz növendéke a Hősök terén adja majd elő a világhírű musical egyik jelenetét – mondta el Szirtes Tamás pénteken.
Hírek
Az OKM által – kortárs magyar színművek színpadra kerülésének támogatására kiírt – Katona József produkciós pályázat egyik nyerteseként Tausz Péter társulata Darvasi László: Bolond Helga című darabját mutatja be április 1-én a MU Színházban.
Hírek
Szarvas József, a Nemzeti Színház tagja kapta meg első alkalommal a Kaszás Attila-díjat a március 16-án, a teátrum nagyszínpadán tartott gálaest végén.
Hírek
Domborművet avattak Kaszás Attila emlékére vasárnap a Nemzeti Színházban; a tragikus hirtelenséggel távozott színművész március 16-án lenne 48 éves.
Hírek
Negyven évvel híres-hírhedt avantgárd darabja, a Közönséggyalázás után ismét extrém darabot mutatott be Peter Handke: a neves osztrák szerző több mint másfél órás, teljesen néma darabját a londoni National Theatre tűzte műsorra.
Hírek
A Keresők története budapesti mese. A főszereplő, András, rögtön a történet elején különös bajba keveredik. Amikor az Eckermann kávézóban éppen felfigyel egy lányra, odalép hozzá a Szorongás Rt. ügynöke, és közli vele: hét napja van arra, hogy megmentse azt a lányt, különben az ügynök örökre boldogtalanná teszi, ha a fiú nem jár sikerrel...
Hírek
Gyurcsány Ferenc elleni tiltakozása jeléül nem fogadja el a Kossuth-díjat Blaskó Péter Jászai Mari-díjas, érdemes művész, aki ezt a kormányfőnek írt, a Magyar Nemzet pénteki számában közzétett nyílt levelében jelentette be.
Hírek
A huszadik Művészetek Völgye fesztivált a huszonegyedik évben tartják meg: 2009. július 3-tól augusztus 2-ig, idén nyáron a Bűvészetek Völgyébe várják majd a közönséget – jelentette be Márta István, a kulturális rendezvény főigazgatója csütörtökön Budapesten. Az önkormányzati tárca sajnálatát fejezte ki, hogy meglehetősen későn tájékoztatták a fesztiválrendezési nehézségekről, és megvizsgálná, milyen lehetőség kínálkozik a rendezvény támogatására.
Hírek
Óriási az érdeklődés a SPACE Színház Holland cunami című áldokumentarista darabja iránt, így a LOW fesztivál keretében tartott két előadás mellett egy harmadik alkalommal, szerdán este 10 órakor is láthatja a budapesti közönség a holland-magyar produkciót közölte Falvai Györgyi, a társulat sajtóreferense az előadás napján.
Hírek
Kilencen adták be munkájukat a kecskeméti Katona József Színház igazgatói helyére második alkalommal kiírt pályázatra, de mivel az egyik pályázó nem járult hozzá nevének nyilvánosságra hozatalához, a polgármesteri hivatal nem ad információt a pályázók személyéről.
Hírek
Vasárnap kiosztották a Laurence Olivier-díjakat Londonban az elmúlt év legjobbnak ítélt brit színházi, musical- és táncteljesítményeiért.
Hírek
Március 14-én este, a VIII. Egri Tavaszi Fesztiválon mutatja be a Gárdonyi Géza Színház Arnold Wesker: A konyha című darabját Cziegler Balázs díszletei között és Izsák Lili jelmezeiben.
Hírek
Ezekben a napokban állítják színre Tasnádi István két új darabját is a fővárosban: a Magyar a Holdon című társadalmi szatírát pénteken játssza először a Vidám Színpad Kisszínpada, míg az Othello Gyulaházán premierje szombaton lesz a József Attila Színházban. A két darab között azonban nincs sok hasonlóság – nyilatkozta a szerző.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ