Hírek
A helyi színház új főrendezője fenekestül felforgatja a társulat életét, összekuszálva egyúttal a magánéleti szálakat is – erről szól az Othello Gyulaházán című, több mint negyven éve tévéfilmen is megörökített komédia, amelyet március 8-án mutat be a budapesti József Attila Színház.
Hírek
A kultúrák közötti párbeszéd jegyében rendezik meg szombattól Budapesten az ARCUSFEST Magyarországi Nemzetiségi Színházi Találkozót, amelyen az idén tizenkilenc nemzetiségi színházi műhely mutatkozik be.
Hírek
2001-ben a Szabad Színjátszásért Egyesület tagsága úgy döntött, hogy első elnöke, Uray György emlékének szenteli a kétévente megrendezésre kerülő Magyar Művek Szemléjét. A Magyar Szín-Játékos Szövetség által meghirdetett szemle célja tíz éve ugyanaz: ösztönözni a játszókat, hogy – a külföldi szerzők mellett – tűzzék műsorra magyar írók műveit, és felmérni, milyen mértékben van jelen a hazai – főként a kortárs – drámairodalom az öntevékeny színjátszásban.
Hírek
A trükk című komédiát, az angol Ann Jellicoe darabját mutatja be a budapesti Karinthy Színház február 29-én, Naszlady Éva rendezésében – közölte Domokos Ildikó, a színház munkatársa.
Hírek
Hügel Hajnalként anyakönyvezték, apja nyomdász, anyja varrónő volt. A kislány az Operaház balettiskolája mellett gyermekszerepekben lépett föl, színi mesterséget Rákosi Szidinél, éneklést a világhírű tenorista Anthes Györgynél tanult.
Hírek
Első lépcső címmel holland és flamand drámákból tartanak felolvasó-színházi előadást a LOW holland-flamand kulturális fesztivál keretében február 24.-én Budapesten, a Merlin Színházban – közölte Hámori Viktória, a fesztivál sajtóreferense.
Hírek
Isadora címmel mutat be musicalt március 8-án a budapesti Pinceszínház, a darab Isadora Duncan amerikai táncosnő és Szergej Jeszenyin orosz költő viharos házasságának egy napját mutatja be. Martin Sherman darabja nyomán a szövegkönyvet és a dalszövegeket Galambos Attila írta, a musical zenéjét Arany Tamás szerezte.
Hírek
Nem sikerült igazgatót választani a székesfehérvári Vörösmarty Színház élére; a város csütörtöki közgyűlésén egyik jelölt sem kapott minősített többséget, egyetlen szavazat hiányzott a döntéshez.
Hírek
Hunyady Sándor a Feketeszárú cseresznye című darabját mutatja be az évad ötödik premierjeként pénteken a szolnoki Szigligeti Színház; a művet a teátrum igazgatója, Balázs Péter állította színpadra.
Hírek
A budapesti Bárka Színházban Stanislaw Wyspianski lengyel drámaíró Akropolisz című színdarabját adja elő a Maladype Színház társulata február végén négy alkalommal – tájékoztatta Vég Szilvia, a teátrum sajtóreferense.
Hírek
Az fenti címmel ízekben, illatokban, érintésekben, hanghatásokban gazdag színdarabot mutat be szombaton délután a látássérült előadókból álló Vakrepülés Színjátszó Egyesület a szegedi Korzó Zeneházban – tájékoztatott a társulat művészeti vezetője.
Hírek
Február 15-én, a koncertek között láthatják CAFé DE LA DaNSE című rendhagyó kávéházi tánckabarét a Gödör Klubban.
Hírek
A fönti címmel áldokumentarista produkció látható a SPACE holland-magyar színház előadásában március 11-én és 12-én a budapesti Keleti pályaudvaron – tájékoztatott Falvai Györgyi, a produkció sajtóreferense.
Hírek
Rendkívüli közönségsikerrel vasárnap befejeződött a második Deszka Fesztivál, a kortárs magyar drámák idei seregszemléje Debrecenben. „Debrecen befogadta és megszerette a fesztivált” – mondta Vidnyánszky Attila, a fesztiválnak otthont adó Csokonai Színház megbízott igazgatója, művészeti vezetője. Tájékoztatása szerint a bemutatott előadások 90 százalékát pótszékezni kellett.
Hírek
Selmeczi Roland színművészt pénteken végső nyugalomra helyezték a budapesti Farkasréti temetőben. A színész életének 39. évében, január 30-án hunyt el, autóbalesetben. Selmeczi Roland aznap délelőtt a szolnoki Szigligeti Színházban próbálta Hunyady Sándor Fekete szárú cseresznye című darabját, majd néhány órás pihenés után elindult Budapestre; Újhartyán közelében szenvedett halálos autóbalesetet.
Hírek
Pénteken Tatabányán lesz a Bevetés, avagy ilyen a boksz című zenés-táncos darab ősbemutatója; az LGT együttes dalaira írt produkció a Jászai Mari Színház és a Honvéd Színház közös munkájaként született.
Hírek
Egy repülőtér várótermében játszódik Tasnádi István Tranzit című zenés színműve, amelynek ősbemutatóját pénteken tartják a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban - mondta az MTI-nek szerdán a darab rendezője.
Hírek
A Portugál című darabot hétfő este láthatja a közönség 250. alkalommal a budapesti Katona József Színházban – közölte Wéber Edina, a színház sajtóreferense. A teátrum 25 éves történetében a Portugál a legtöbb előadásszámot megért produkció, eddig csaknem 60 ezer néző tekintette meg a darabot – tette hozzá.
Hírek
Feszült a légkör a Nemzeti Színházban: Alföldi Róbert, az új főigazgató múlt héten húsz művésszel egyeztetett a negyvenhat tagú társulatból, és többekkel közölte, hogy nem számít rájuk – írta a hétfői Bors.
Hírek
Február 17-én lesz hatvanéves Cserhalmi György Kossuth-díjas színész, érdemes művész, nemzedékének egyik legjelentősebb és legkarizmatikusabb színészegyénisége.
Hírek
Február 22-én lesz Bevetés (Ilyen a boksz) – Local Global Time rock and roll, négy negyedben címmel a tatabányai Jászai Mari Színház és a Honvéd Színház közös produkciójának ősbemutatója a tatabányai teátrumban.
Hírek
Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kulturális Bizottsága tegnap este úgy döntött, hogy a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára pályázótársam kinevezését javasolja a közgyűlésnek. Tiszteletben tartva a bizottság tagjainak felkészültségét és komoly, megfontolt döntését, a kellő támogatottság hiányában, pályázatomat ezennel visszavonom.
Hírek
Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar karnagya kapta a legtöbb támogató szavazatot a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjára pályázók közül az önkormányzat kulturális bizottságának ülésén – tájékoztatott Kormos Tibor elnök.
Hírek
Budapestre érkezik Aki Kaurismäki finn filmrendező Juha című alkotásának vetítésére; a legendás némafilmet először és egyetlen alkalommal láthatja a magyar közönség március 1-jén Budapesten, a Művészetek Palotájában – közölte az intézmény sajtóreferense szerdán.
Hírek
Február 13-án este a Gárdonyi Géza Színház vendége Didier Juillard.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Aforizmák
„ Amikor fiatalabb voltam, mindenre emlékeztem, akár megtörtént, akár nem."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ