Hírek
Elhunyt Tábori Nóra színművésznő, a magyar színházművészet kiemelkedő alakja - közölte a Vígszínház. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt 77 éves korában, november 23-án érte a halál.
Hírek
Az alábbiakban a Veszprémi Petőfi Színház műsorát olvashatják. Láthatják többek között Shakespeare A windsori víg nőkjét, a Zorba musicalt, vagy éppen A tizedes meg a többieket.
Hírek
Egy vidám estét tölthetnek el Huszti Péter és Piros Ildikó társaságában december 2-án, pénteken este hét órai kezdettel, a Turay Ida Színházban.
Hírek
Ma este tíz órai kezdettel a Táp Színház Varieté előadását láthatják az érdeklődők a Süss Fel Napban.
Hírek
Schiller Don Carlosát mutatja november 18-án a kecskeméti Katona József Színház. Az előadást Alföldi Róbert rendezte. Az alábbiakban a produkció szereposztását olvashatják.
Hírek
Az alábbiakban a Soproni Petőfi Színház decemberi műsorát közöljük.
Hírek
A zenés szÍnház kedvelőinek mindkét táborára gondoltak a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői, hiszen aki inkább a hagyományos műfajt, az opretettet kedveli, az is találhat magának szórakozást, s az is, aki a modernebb musical műfajhoz vonzódik. Sőt: létezik már klezmer-musical is!
Hírek
„A Gőzben bátor, szemérmetlen, indulatos, ugyanakkor meghitt darab – írja Matt Byrne, angol rendező –, amely nyíltságával, leplezetlen őszinteségével bizonyára meg fogja döbbenteni a nézőket. A közönség egyszerre fog sírni és nevetni ezeken a jól megformált karaktereken, akik – túlmutatva önmagukon – sok-sok nő életét tükrözik.” – A Miskolci Nemzeti Színház bemutatója a miskolci Játékszínben.
Hírek
Az alábbiakban a Kolibri Színház decemberi programja olvasható.
Hírek
Karácsony előtt nem sokkal, december 21-én, szerdán, este hét órai kezdettel mutatja be a Gór Nagy Mária Színitanoda a Kolibri Pinceszínházban Wedekind: A tavasz ébredése című drámáját. A kamaszok felnőtté válásáról szóló darab az ősbemutatón hatalmas botrányt kavart.
Hírek
A Csárdáskirálynő premierje lesz a Miskolci Nemzeti Színházban, a főszerepben Seres Ildikóval.
Hírek
Avantgarde színházban többnyire büdös van. Ami jó, mert otthonos. Szűk hely, rokonlelkek, ácsorgás, sugdosás, elő-lelkesedés. (Most a Thália Régi Stúdióban). Ibsen Peer Gynt-je nagy szám már megint, ezért aztán reménykedtem. Mi fog kikerülni győztesen a kis tér és hatalmas dráma-szöveg versenyéből? (Rendezte: Zsótér Sándor).
Hírek
A teátrum novemberi műsora.
Hírek
Kabók Kata, a kis színésznő élete első főszerepét játssza. A darabot legjobb barátja, Forbáth Gyuri írta a számára. Férje, Mérei László, a nagy színész a bemutató reggelén így nyugtatja meg imádott feleségét: Ne félj, Katikám, ha megbuksz, te akkor is Mérei Lászlóné maradsz!
Hírek
Bárány Frigyes november 17-én ünnepelte 75. születésnapját. A Jászai Mari-díjas Érdemes Művész 1981-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház immár örökös tagja.
Hírek
A soproni Kisszínházban mutatják be Márai Sándor Kaland című drámáját Szélyes Imrével, Németh Borbálával és Frajt Edittel a főbb szerepekben.
Hírek
A Tavaszi Fesztivál szervezői elhozzák Budapestre a Pulitzer- díjas Rent című Broadway-musicalt. A magyar feliratozás segíti, hogy a dalok közt elhangzó párbeszédeket is mindenki megértse.
Hírek
Békeffy István, Az okos mama című darabját játssza a Turay Ida Színház társulata november 17-én, csütürtökön este hét órai kezdettel a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. Az elóadást Cseke Péter rendezte.
Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház új bemutatója december elején.
Hírek
A Radnóti Színház értesíti kedves nézőit, hogy betegség miatt a november 6-i, vasárnapi TÓTÉK előadás helyett AZ IDEÁLIS FÉRJ című produkció kerül bemutatásra.
Hírek
Shakespeare legkeserűbb komédiáját, a Troilus és Cressidát mutatja be a Katona József Színház 2005. november 4-én, pénteken 19 órától. Az előadás rendezője a nemzetközi hírű Silviu Purcarete, akinek előadásait merész látványvilág jellemzi.
Hírek
Lassan nemcsak az ország, hanem egész Európa kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ahol a művészet valamennyi ágával találkozhat a publikum. A következőkben a színházi bemutatókat ismertetjük.
Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház közleménye.
Hírek
Hamvai Kornél darabját mutatják be december közepén a Radnóti Színházban.
Hírek
A Turay Ida Színház premierje a KUSZA-ban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ