Hírek
Reneszánsz komédiát mutatnak be január 31-én, csütörtökön este a budapesti Szépművészeti Múzeumban; A Ruzante: A csábító pillangó a Kovátsműhely előadása – tájékoztatott Fodor Krisztina, az alkotók sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.
Hírek
Különleges előadással ünnepli a Nyugat című irodalmi folyóirat alapításának századik évfordulóját az Örkény Színház; a darabban a Nyugat története és alkotóinak sorsa rajzolódik ki – mondta Mácsai Pál színművész, rendező, a teátrum igazgatója.
Hírek
Becses testüket se hanyagolják el! címmel mutatja be a Notóriusok című sorozat legújabb előadását pénteken a Katona József Színház Bezerédi Zoltán rendezésében – tájékoztatott Wéber Edina, a teátrum sajtóreferense csütörtökön.
Hírek
Kéthetes turnéra indul Belgiumba január végén a Krétakör Színház; Schilling Árpád rendezésével, a FEKETEországgal három belga városban lépnek fel 2-2 alkalommal – közölte a teátrum sajtóreferense csütörtökön.
Hírek
Életének 81. évében elhunyt Kovács Ildikó kolozsvári bábművész, aki Budapesten és Kecskeméten is több darabot rendezett – tudatta Götz Béláné, a Budapest Bábszínház művészeti főtitkára csütörtökön.
Hírek
Vámos László születésének 80. évfordulóján koszorút helyez el több szakmai szervezet a Kossuth- és Jászai-díjas rendező, érdemes és kiváló művész, egyetemi tanár sírjánál Budapesten, a Farkasréti temetőben – tájékoztatott a Magyar Színházi Társaság.
Hírek
Megkezdte a munkát a Nemzeti Színházban is Alföldi Róbert, a teátrum július 1-jével kinevezett igazgatója, aki hétfőn Seress Zoltánnal, Bárka Színházbeli utódjával közös tájékoztatón beszélt terveiről Budapesten.
Hírek
A Lulu – Eszenyi Enikő jutalomjátéka a Pesti Színházban. Hagyta a fenébe a talány megfejtését. Tudniillik azt a rejtvényt, hogy mitől döglenek érte a férfiak, – körötte mindenki kipurcan, elvágja a torkát, golyó járja át a szívét, másfelől meg annyira kapcsolatfüggő, hogy majd belehal.
Hírek
Összesen mintegy kétmillió eurót, vagyis állami és önkormányzati támogatásának csaknem másfélszeresét nyerte el a Kultúrák közötti párbeszéd európai éve kapcsán kiírt pályázaton és a Három város, három régió címmel meghirdetett uniós pályázaton a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház – közölte Stefán Gábor színházigazgató.
Hírek
A győri Vaskakas Bábszínház 2007 májusában mutatta be kimondottan felnőtteknek szóló előadását, a Kádár Kata Revü-t, melyet a nagy sikerre való tekintettel a 2008-ban műsorra is tűznek, ezzel útjára indítva Magyarországon egyedülálló kezdeményezésüket, a Bábszínházi Felnőtt Bérletet.
Hírek
Újabb pályázat érkezett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói székére, ezzel nyolcra emelkedett a pályázók száma – tudta meg az MTI kedden a városi polgármesteri hivatal sajtóreferensétől.
Hírek
Molnár Ferenc darabja, A testőr 150. előadását pénteken este tartják a fővárosi Örkény Színházban – közölte Vágó Kata, a teátrum sajtóreferense.
Hírek
A tizedes meg a többiek című komédia bemutatójára készül a Miskolci Nemzeti Színház. Dobozy Imre színdarabját Korognai Károly átdolgozásában és rendezésében január 18-án 19-órakor mutatja be a teátrum. Az író-rendező-színész 1997-ben készítette el a saját változatát, amelyet első, pécsi bemutatója óta osztatlan siker kísér. A főszerepeket Korognai Károly és Bősze György alakítja.
Hírek
Január 28-án lesz hatvan éves a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kern András, az egyik legnépszerűbb magyar színész.
Hírek
Charlize Theron és Christopher Walken kapja idén a harvardi Hasty Pudding-, avagy kásadíjat, amely nem citromjellegű, nem negatív elismerés, hanem valódi.
Hírek
Edgar Allan Poe A Morgue utcai kettős gyilkosság című novellájának díszletei között egy „szokásos esti altatás" rituáléi zajlanak, ám a szerepek ezúttal felcserélődtek, nem az anya altatja lányát, hanem a lány készül a természet abszurd rendje szerint „halálba altatni" anyját. Erdős Virág: Madame Poe című darabjának ősbemutatója január 26-án lesz a sirályban.
Hírek
Egy korábbi rossz bérleti szerződés miatt jelentősen megnehezülhet a Radnóti Színház működése – derült ki a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának csütörtöki ülésén.
Hírek
Tisztújítás (Új Színház, rendezte: Szinetár Miklós) Nem semmi siker, másfél hónapra előre minden jegy elkel. És a jónép élvezi. A cselekménybeli poénokat kb. öt pecenként egy-egy magyar nóta illusztrálja. (Mondjuk céloznak az inflációra, máris táncolják a „Száz forintnak ötven a fele…” című örökbecsűt. Pártokról van szó: „piros, piros, piros..." „Zöldre van a, zöldre van a", stb. Az első részben még dugdossák egymás zsebébe a pénzeket (korrupció), ott a cigányozás (meg a díszlet Balla Ildikó zseniális munkája.) tökéletesen helyén van. Aztán kibomlik a szerelmi szál – az is korrupció, csak pénz helyett hússal, hogy úgy mondjam. És akkor már énekel a publikum. Mögöttem a hölgyek már a hangolásnál dúdolják az aktuálist, majd azt mondja az egyik, hogy a Pali bácsit is el kell hozni, mennyire élvezné az öreg…
Hírek
Buňuel 1962-ben, Mexikóban forgatott filmje talán kicsit meghúzódott az egy évvel korábban készült Viridiana és a következő évek már Franciaországban készült alkotásainak (Egy szobalány naplója, A nap szépe) árnyékában, ám több elemzője is a mester legjelentősebb művei közé sorolja.
Hírek
Január 25-én lesz a bemutatója a Charlotte Jones: Emésztő tűz című művének az Egri Gárdonyi Géza Színházban. A mű generációkon átívelő, szelíd humorú tragikomédia a huszadik századból, a huszadik századról. Az előadást Radoslav Milenković rendezi.
Hírek
A TÁP Színház NAGY Színészversenye január 29-én látható az Alternatív Thália Projekt (ATP) című rendezvény keretében Budapesten, a Thália Színházban – tájékoztatott az alkotócsoport nevében Spilák Klára.
Hírek
Seress Zoltán színművészt nevezte ki március 1-jével a Bárka Színház élére szerdai ülésén a a józsefvárosi önkormányzat képviselő-testülete.
Hírek
Lars von Trier nagy vihart kavart, kultikus filmje nyomán készült a Hullámtörés című darab magyar színházi változata, amelyet január 26-án, szombaton mutatnak be a Magyar Színházban, a Sinkovits Imre Színpadon, Guelmino Sándor rendezésében – tájékoztatta Bartos Zsóka, a teátrum művészeti referense kedden.
Hírek
Márton László: A nagyratörő című történelmi játékát mutatja be január 18-án az egri Gárdonyi Géza Színház. Az előadást Csizmadia Tibor rendezi, irodalmi munkatárs: Radnóti Zsuzsa. A zene Melis László munkája. A díszletet Csanádi Judit, a jelmezeket Nagy Fruzsina tervezte. Erdély fiatal fejedelmét, Báthory Zsigmondot Schruff Milán alakítja, az udvarmester szerepében ismét színpadra áll a rendezőként ismert Szegvári Menyhért.
Hírek
Szász János filmrendező állítja színpadra Csehov Sirály című művét a Bárka Színházban. A Kecskeméti Katona József Színházzal közös bemutatót január 25-én tartják – közölte Kovács Krisztián, a színház munkatársa.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ