Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház Igazgatósága értesíti tisztelt közönségét, hogy ma este a Kisszínházban a 19 órára meghirdetett REVICZKY előadás (Páger Antal bérlet) betegség miatt elmarad.
Hírek
Megnyitotta kapuit a Godot Dumaszínház közreműködésével a Stage Pub Dumaszínháza! Minden szerdán 19.30 -tól! A műsorba bárki jelentkezhet, aki kedvet érez rá, hogy 25 percig szórakoztassa a publikumot. Aki szeretné, hogy – ha csak 25 percre is, de – övé legyen a világot jelentő deszka.
Hírek
Az alábbiakban a budapesti Radnóti Színház januári műsorát közöljük.
Hírek
2005. december 17-én, szombaton 19.00 - órakor lesz Tennessee Williams Az ifjúság édes madarának premierje a soproni Petőfi Színházban. Az előadást Tordy Géza rendezte. Az alábbiakban a szereposztást közöljük.
Hírek
Az Őrült Nők nevezetű hírhedt lokálban továbbra sincs nyugalom. Albin és Georges markát hatalmas örökség üti, ha Albin megnősül és gyermeket nemz. A megoldhatatlan nehézségek ellenére a beláthatatlan következmények láncolata mégis őrült nászba torkollik. Tölgyesy Zoltán (aki ezúttal Albint alakítja) és a Csodálatos Mandarinok ezúttal is fergeteges komédia középpontjába kerülnek. – A darab premierje december 16-án, este hét órakor lesz a Karinthy Színházban.
Hírek
Kabók Kata, a kis színésznő élete első főszerepét játssza. A darabot legjobb barátja, Forbáth Gyuri írta a számára. Férje, Mérei László, a nagy színész a bemutató reggelén így nyugtatja meg imádott feleségét: Ne félj, Katikám, ha megbuksz, te akkor is Mérei Lászlóné maradsz!
Hírek
Bárány Frigyes november 17-én ünnepelte 75. születésnapját. A Jászai Mari-díjas Érdemes Művész 1981-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház immár örökös tagja.
Hírek
A soproni Kisszínházban mutatják be Márai Sándor Kaland című drámáját Szélyes Imrével, Németh Borbálával és Frajt Edittel a főbb szerepekben.
Hírek
A Tavaszi Fesztivál szervezői elhozzák Budapestre a Pulitzer- díjas Rent című Broadway-musicalt. A magyar feliratozás segíti, hogy a dalok közt elhangzó párbeszédeket is mindenki megértse.
Hírek
Békeffy István, Az okos mama című darabját játssza a Turay Ida Színház társulata november 17-én, csütürtökön este hét órai kezdettel a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. Az elóadást Cseke Péter rendezte.
Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház új bemutatója december elején.
Hírek
A Radnóti Színház értesíti kedves nézőit, hogy betegség miatt a november 6-i, vasárnapi TÓTÉK előadás helyett AZ IDEÁLIS FÉRJ című produkció kerül bemutatásra.
Hírek
Shakespeare legkeserűbb komédiáját, a Troilus és Cressidát mutatja be a Katona József Színház 2005. november 4-én, pénteken 19 órától. Az előadás rendezője a nemzetközi hírű Silviu Purcarete, akinek előadásait merész látványvilág jellemzi.
Hírek
Fülke-fényben címmel láthatnak előadást József Attiláról 2005. december 5-én 17-és 19-órától a József Attila emlékév záróprogramjaként a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaratermében, a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában.
Hírek
December 3-án mutatják be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán Shakespeare: Ahogy Nektek tetszik című vígjátékát. Az előadás zenéjét Tereskova szerezte, a díszlet-és jelmeztervek Mira János és Véber Tímea munkái. A produkció rendezője Bodolay Géza.
Hírek
Senki ne kérdje: szcéna vagy dal ma? Mindkettőből kap: lát kuplét meg dialógot, a falon meg… de nem, ott nem lógott dia, és nem is fog, az csak buta szófacsarás lenne, márpedig elég az beszédül, minek neszétül minden néző beszédül. – Minden egyes érdeklődőt szeretettel vár decemberben is a Spinoza Étterem, Színház és Kávéház Kuplékirály című „énekes bohósága".
Hírek
Az alábbiakban a kecskeméti Katona József Színház decemberi műsorát olvashatják. A hónap közepén lesz a Homo ludens című darab premierje és még előtte, december 9-én A mi Józsink című előadás ősbemutatója Ádám Tamás rendezésében.
Hírek
Elhunyt Tábori Nóra színművésznő, a magyar színházművészet kiemelkedő alakja - közölte a Vígszínház. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt 77 éves korában, november 23-án érte a halál.
Hírek
Az alábbiakban a Veszprémi Petőfi Színház műsorát olvashatják. Láthatják többek között Shakespeare A windsori víg nőkjét, a Zorba musicalt, vagy éppen A tizedes meg a többieket.
Hírek
Egy vidám estét tölthetnek el Huszti Péter és Piros Ildikó társaságában december 2-án, pénteken este hét órai kezdettel, a Turay Ida Színházban.
Hírek
Ma este tíz órai kezdettel a Táp Színház Varieté előadását láthatják az érdeklődők a Süss Fel Napban.
Hírek
Schiller Don Carlosát mutatja november 18-án a kecskeméti Katona József Színház. Az előadást Alföldi Róbert rendezte. Az alábbiakban a produkció szereposztását olvashatják.
Hírek
Az alábbiakban a Soproni Petőfi Színház decemberi műsorát közöljük.
Hírek
A zenés szÍnház kedvelőinek mindkét táborára gondoltak a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői, hiszen aki inkább a hagyományos műfajt, az opretettet kedveli, az is találhat magának szórakozást, s az is, aki a modernebb musical műfajhoz vonzódik. Sőt: létezik már klezmer-musical is!
Hírek
„A Gőzben bátor, szemérmetlen, indulatos, ugyanakkor meghitt darab – írja Matt Byrne, angol rendező –, amely nyíltságával, leplezetlen őszinteségével bizonyára meg fogja döbbenteni a nézőket. A közönség egyszerre fog sírni és nevetni ezeken a jól megformált karaktereken, akik – túlmutatva önmagukon – sok-sok nő életét tükrözik.” – A Miskolci Nemzeti Színház bemutatója a miskolci Játékszínben.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Csak azon volna szabad csodálkoznunk, hogy tudunk még csodálkozni."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ