Hírek
Díjosztással fejeződött be szombaton Kisvárdán a Határon túli magyar színházak XIX. fesztiválja.
Hírek
Bodrogi Gyula Kossuth-díjas kiváló és érdemes művészt választották meg a közelmúltban elhunyt Darvas Iván helyére a nemzet színésze cím viselői csütörtökön – közölte a Nemzeti Színház.
Hírek
Idén, ezen a hétvégén a Budapesti Búcsú programjának „fővédnöke” a szépséges Thália, a színházművészet múzsája, minthogy a június 30-i és július 1-i program e téma köré szerveződik. A színházi évad zárása után budapesti társulatok mutatkoznak be hosszabb-rövidebb részletekkel, ízelítőt adva jelenleg futó előadásokból és néhány őszi bemutatóból.
Hírek
140 éve, 1867. június 28-án született a szicíliai Agrigentóban Luigi Pirandello Nobel-díjas olasz drámaíró, a XX. század színház- és drámatörténetének egyik legnagyobb hatású alakja.
Hírek
Színházi előadássorozat indul Lifegame - zenés életjáték címmel; a társulat minden este más vendég élete alapján rögtönöz előadást, jövő kedden egy budapesti hajléktalan életéről készül színdarab.
Hírek
Minden eddiginél gazdagabb programmal indul a már 25 éves múltra visszatekintő nyári zsámbéki színházi szezon, amelyen több mint százféle program közül lehet választani – közölte Mátyás Irén.
Hírek
Elmaradt a Karinthy-gyűrű átadása a Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért a Magyar Rádió Márványtermében, mert a díjazott, Garas Dezső - Farkasházy Tivadar elbocsátása ellen tiltakozva – nem vette át az elismerést – közölte Sinkó Péter, a Rádiókabaré szerkesztőségvezetője szerdán.
Hírek
A Magyar Rádió Karinthy-gyűrűjének alapítása óta most történik meg először, hogy elmarad a rangos kitüntetés évente szokásos átadása – írja keddi számában a Népszabadság.
Hírek
Félszáz előadóművész – színészek, zenészek, barátok – szenteltek több órást emlékműsort vasárnap este a felvidéki Zsigárdon a közelmúltban elhunyt Kaszás Attila színművésznek, aki ebben a mátyusföldi faluban, nagyapja házában töltötte gyermekéveit.
Hírek
Nyitott színházzá vált a Moldva-parti cseh metropolis, miután a helyi Vásárvárosban pénteken a nagyközönség számára is megnyílt a 11. Prágai Quadriennálé.
Hírek
Közös megegyezéssel távozik a veszprémi Petőfi Színház éléről június 30-tól Rácz Attila igazgató; az egyezséget csütörtökön hagyta jóvá Veszprém Megye Közgyűlése.
Hírek
Június a színházi előadások, de legalábbis a színházi jellegű produkciók hónapja az A38 Hajón. A Katona József Színház vendégjátékát követően a 2006 decemberében már nagy sikerrel bemutatott Szív - Cirkusz Varieté két előadására kerül sor.
Hírek
Augusztus 25-én és 27-én 19-órai kezdettel láthatják a Majom a ketrecben című zenés drámát Gödöllőn, a Petőfi Sándor Művelődési Központban. A produkció zenei anyagát Ákos dalai szolgáltatják.
Hírek
A színházaké a hétvégén a Lánchíd: a Budapesti Búcsú főszereplői az idén a fővárosi teátrumok, amelyek néhány őszi bemutatóból is ízelítőt adnak szombaton és vasárnap.
Hírek
A közönség szavazatai alapján Zsurzs Katinak adományozta Székesfehérvár közgyűlése a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis (Fehérvár Színházáért) díjat; az elismerést szerdán, a társulat tagjainak jelenlétében adta át Warvasovszky Tihamér polgármester.
Hírek
Az alábbiakban a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban található Mammut Színház nyári programját olvashatják.
Hírek
Szerelmi háremszögek – szappanoperett két részben címmel tart előadást Bácskai Júlia Pszichoszínháza július 27-én és 28-án Kapolcson, a jelenetekben Pokorny Liát, Koltai Róbertet és Szabó Győzőt láthatja a közönség – közölte a szervező.
Hírek
A földrészek közötti zenés utazás, Ákom-Bákom, Moha és Páfrány és számos izgalmas program várja ezen a hétvégén is a Gyerek Sziget látogatóit.
Hírek
További három évig Léner Péter marad a József Attila Színház élén, Puskás Tamás pedig még négy évig a Vidám Színpad igazgatója lesz – erről csütörtök délután döntött a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága.
Hírek
Bemutatkozott Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház közelmúltban megválasztott új igazgatója a teátrum szerdai nyílt társulati ülésén, amelyen azt mondta: eklektikus, sokszínű és nyitott színházat szeretne közönségbarát darabokkal, ez azonban nem jelent művészileg értéktelen produkciókat.
Hírek
A Krétakör Színház Siráj című előadása, amelyet Schilling Árpád rendezett, akkora szakmai és közönségsikert aratott az athéni és az epidauroszi színházi fesztiválon, hogy a társulatot jövőre is visszavárják Görögországba.
Hírek
A díjkiosztó gálaesttel ma ér véget a VII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT).
Hírek
Tomboló sikert aratott az Új Színház társulata a németországi Neussban 17. alkalommal megrendezett Shakespeare Fesztiválon.
Hírek
A szolnoki Szigligeti Színház élére került Balázs Péter keddi kinevezésére reagálva a színház fiatal művészei közül többen elmondták, „nem ilyen szakmai műhelyben képzelik el a jövőjüket" – írta a csütörtöki Népszabadság.
Hírek
A Pécsi Országos Színházi Találkozó résztvevői nyílt levélben tiltakoztak kedden a szolnoki Szigligeti Színház új igazgatójának megválasztása ellen, mert úgy vélik: minden szakmai szempontot mellőző döntés született.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ