Hírek
Szikora János, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója bocsánatot kért korábban kimondott szavaiért a város önkormányzati képviselőitől a testület kulturális bizottságának szerdai, rendkívüli ülésén.
Hírek
Pláne nem kell fikázni. (Sokan teszik – most ez a sport – botrányos előadás.) Pest rémes város, mindjárt eláztatják, aki kicsit mást csinál. Persze tény, hogy a díszlet elszállt (Menczel Róbert) egy használaton kívüli szerelőcsarnokban vagyunk, ez az ambience nem találja funkcióját, talán nincs is neki.
Hírek
Szeretettel Ruttkai Éva - címmel Hajdú György fotóművész színészekről készült képeiből nyílik kiállítás kedden a budapesti Rátkai Márton Klubban – közölték a szervezők.
Hírek
A Drakula című musical ősbemutatójával, Elton John és Tim Rice Aida című zenés darabjának magyarországi premierjével, valamint számos új bemutatóval és régi sikerekkel várja a nyáron a közönséget a Szabad Tér Színház – hangzott el az idei évadot beharangozó sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.
Hírek
Eldőlt, hogy mely előadások versenyeznek a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) – tájékoztatott a Magyar Színházi Társaság vasárnap.
Hírek
Ulixes. A betöltött pillanat-idő élménye, időmonológ. Szerepváltások, belső idő- és tudatkalandok. Mindannyian vágyunk az időnkívüliségre. Te is! Ki így, ki úgy túrja magát bele. Az igazi történetek a tudatunkban jönnek létre, történet kiegészítő, szürreális effektekkel. A legfontosabb, hogy mit élsz át az időből és hogyan teszed azt.
Hírek
Kocsis György színművészt hétfőn, 14 órakor búcsúztatják Szegeden, a belvárosi temetőben – közölte Kerek Mónika, a Szegedi Nemzeti Színház titkárságának munkatársa csütörtökön.
Hírek
Rátóti Zoltán színész hivatalosan visszavonta a szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztjára beadott pályázatát – közölte a Tisza-parti város polgármestere szerdán.
Hírek
Az antik görög színházak rendkívül jó akusztikájukat az alacsony hangok tompításának köszönhetik – állítják amerikai kutatók.
Hírek
A színházi világnap alkalmából kedden, az előadások előtt Magyarországon is felolvassák az ünnep ez évi üzenetét. A Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központja Parti Nagy Lajos írót, költőt kérte fel, hogy a magyarországi színházak számára írjon köszöntőt a világnapra.
Hírek
„Hála a színház különleges varázsának… az igazi csodálat olyan gondolatokkal szemben tölti el szívünket, amelyek előzőleg talán távol álltak tőlünk, és mégis annyira hatnak ránk, hogy azt képzeljük, bennünk is éppúgy megfoganhattak volna.” Jean Cocteau francia drámaíró egyértelműen fogalmazta meg a színház lényegét. És ezeket a fent említett gondolatokat akkor érezzük át a maguk teljes valóságában, ha azok, akik közvetítik, estéről-estére nemcsak tehetségüket, de szívüket-lelküket is hozzáadják. Ilyen színész a Jászai-díjas Érdemes művész, Kubik Anna.
Hírek
Az Oltári srácok című Broadway-musical európai ősbemutatóját tartja csütörtökön a Budapesti Operettszínház a tavaszi fesztivál keretében – mondta el Somogyi Szilárd rendező.
Hírek
Közös virrasztást terveznek jövő pénteken a Nemzeti Színházban a most elhunyt Kaszás Attila emlékére – mondta el szombaton Jordán Tamás főigazgató.
Hírek
Kaszás Attila színművésztől április 18-án, szerdán délután 4-órakor vesznek búcsút Budapesten, a Nemzeti Színház parkjában – tudatta a Nemzeti Színház és a Vígszínház Igazgatósága szerdán.
Hírek
A színházról szóló törvényjavaslat előkészítéséről adott tájékoztatást Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára a parlament kulturális és sajtóbizottságának keddi ülésén Budapesten.
Hírek
Születésének 125. évfordulóján emléktáblát avattak Bárdos Artúr színigazgató, rendező, író, az egykori Belvárosi Színház alapítójának tiszteletére hétfőn Budapesten, a Katona József Színház épületében.
Hírek
Száz éve, 1907. április 4-én született Szegeden Hont Ferenc Kossuth-díjas színházi rendező, színháztörténész, esztéta.
Hírek
A Csárdáskirálynő valószínűleg a létező legklasszikusabb operett. Statisztikusok szerint a Föld valamelyik kontinensén minden egyes percben fölcsendül – filmen, tévében, színházban, vagy rádióban – a Csárdáskirálynő egy jellegzetes dallama. Kálmán Imre időtlen remekművének középpontjában természetesen a szerelem áll. A produkciót március 31-én Tasnádi Csaba rendezésében mutatják be a Nyíregyházi Mórics Zsigmond Színházban.
Hírek
Pályázatot írnak ki a debreceni Csokonai Színház vezetői tisztségére, miután Csányi János eddigi igazgató lemondását csütörtökön elfogadta a város közgyűlése.
Hírek
Az idei évre a tavalyinál 25 millió forinttal kevesebb támogatást biztosít a veszprémi Petőfi Színháznak a fenntartó Veszprém megyei önkormányzat; az intézmény így 25 dolgozójától válik meg júniusig – tájékoztatta Rácz Attila színidirektor csütörtökön.
Hírek
Április 17-én kedden 18-órakor Uram, nem látta Magyarországot? – címmel Pregitzer Fruzsina Domján Edit-,Jászai díjas színművész önálló estje lesz a Rátkai Klubban. A produkció jótékonysági rendezvény a Színházi Dolgozók Szakszervezetének Segítsünk Alapítványa javára.
Hírek
„Színház az egész..." címmel rendezte meg hagyományos gálaestjét a színházi világnap alkalmából a MASZK Országos Színészegyesület kedden Budapesten, a Madách Színházban. Az ünnepségen átadták a Gobbi Hilda-, Soós Imre-, Hevesi Sándor-, Mensáros László- és Vámos László-díjakat.
Hírek
A Színházi Dolgozók Szakszervezete Szinkron és Szabadfoglalkozású alapszervezeteinek gyűlésén a megjelent szabadfoglalkozású művészek, szinkron színészek a magyar szinkron színvonalának emelése, valamint a szinkronstúdiókban feladatot vállalók anyagi és művészi elismerésének javítása érdekében felkérték a Szakszervezet vezetőségét, hogy hirdesse ki a gyűlésen hozott határozatukat, amely szerint bejelentik, hogy 2007. április 10-11-12-én szinkron stúdiókban nem vállalnak feladatot.
Hírek
Március 30-án és 31-én éjszaka, elindul az első budapesti erotikus álom-gyűjtő akció a Sirályban. Aki álmodott már témába vágót, most beszámolhat róla, s kis szerencsével viszontláthatja a gyűjtést követő performansz sorozatban. A Női Vonal társulata vállalkozott rá, hogy Erotikus álmok címmel gyűjteményük legérdekesebb, legzsigeribb darabjai köré videoinstallációk és pikáns monológok sorát akassza, különös vízióvá szervezve a különböző beszámolókat.
Hírek
A színházi világnap alkalmából kedden változatos programokkal várják a közönséget a vidéki teátrumok.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Csak egy szót kell a templomban kimondanod, hogy megházasodj, és csak egy nevet álmodban, hogy elválj."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ