Hírek
Ötvenöt éve, 1951. november 10-én halt meg Somlay Artúr kétszeres Kossuth-díjas színész, kiváló művész.
Hírek
A beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a budapesti Thália Színház A Pityu bácsi fia című előadásával nyílt meg az idei Stúdiószínházi Találkozó a Gárdonyi Géza Színházban.
Hírek
Péntek délig már negyven tüntetést jelentettek be a rendőrségnek. A fővárosi lakosság nyugalomra, békés emlékezésre vágyó többsége – az elmúlt hetek tapasztalatai okán – lehetőleg elkerüli ilyenkor a Belvárost. Legalábbis azok, akiknek nem kell a délutáni-esti órákban dolgozniuk.
Hírek
Az I. Bárka Fesztiválon Nagy József Jel Színházát, a lett Új Rigai Színház két előadását, a lengyel Boguslawski Színházat, valamint a Bárka és a Maladype Színház egy-egy előadását láthatja a közönség hétfőtől Budapesen.
Hírek
Különleges Don Juan-előadás lesz az évad első nagyszínpadi bemutatója a budapesti Katona József Színházban, ahol Bodó Viktor színészi improvizációkkal és az eredeti Moliére-szöveg szabad értelmezésével formabontó produkciót állított színpadra.
Hírek
Háy János: A Pityu bácsi fia című „ördögjátékát“ mutatja be október 31-én este 7-órakor az Egri Gárdonyi Géza Színház. A történetet a stúdiószínpadon rendezte meg Szegvári Menyhért Csík György jelmezei és díszletei között.
Hírek
Berek Kati – október elején ünnepelte 76. születésnapját – harminc-negyven esztendeje is a magyar színjátszás meghatározó idolja volt. A Nemzeti Színház, a 25. Színház, a televízió, a film ünnepelt művésznője (sztárnak nem mondanám, mert akkoriban a maihoz hasonló sztárkultusz nem létezett).
Hírek
Mai zenés művet köszönthetünk a november 9-i bemutatón a a Jövõ Házában, amelynek gyökere Szophoklész híres tragédiája; az Antigoné-tükör, Kováts Kriszta rendezésében. Amelybe ha belenézel, magadat láthtod. Ha meghallod Vörös István (vers) és Szirtes Edina Mókus (zene) új kórusait, rögtön ismerősek. Hiszen te szólalsz meg bennük, a te világodat, a te tapasztalásaidat, a te „isteneidet” tükrözik
Hírek
A Csárdáskirálynő kilencven éves történetéről, a darabról megjelent kritikákról és Kálmán Imre születésének 124. évfordulójáról emlékeztek a Magyar Operett Napján a Habsburg Történeti Intézet és a Budapesti Operettszínház által szervezett tudományos konferencián kedden.
Hírek
Talán van, aki még emlékszik a felháborodásra, amit három éve Michael Thalheimer rendezése keltett az Őszi Fesztiválon. Akkor Molnár Ferenc Liliomját hozta el Budapestre – s tiporta össze sokak szerint –, hogy egy rendkívül markáns, s nemcsak a molnári hagyománytól, de általában a Kárpát-medencei színházi tradícióktól is független színházi nyelvvel szembesítse a magyar nézőket.
Hírek
Ebből az anyagból nem lehetett volna igazán jó előadás. (Film volt, – azt Vinterberg jegyezte, - a többiek átírták.) És csak jó előadás lett, mert jól csinálták. – A színészek. (Kamarás Iván, Hegedüs D. Géza, Hegyi Barbara viszik az előadást, böcsületesen, hatásosan, jól..)
Hírek
Ha 56-ot ünnepeljük Lengyelországban, akkor Poznannal illik kezdeni, sőt folytatni is. A varsói Magyar Kulturális Intézet idén nemcsak októbert, hanem júniust is ünnepli 1956. kapcsán.
Hírek
A Nemzeti Színház több vezető művésze, köztük Garas Dezső, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Sinkó László távol marad az október 23-ai Kossuth téri ünnepségtől - mondta el Jordán Tamás igazgató vasárnap.
Hírek
A Maladype Színház Akropolisz című előadásával kezdődik hétfőn Budapesten az I. Bárka Fesztivál. Az eseményt Spiró György író nyitja meg. A programban az előadásokhoz kapcsolódóan kiállítások, filmvetítések, koncertek és szakmai beszélgetések is szerepelnek.
Hírek
November 9-én 20-órakor lesz a premierje az Artus-Goda Gábor Társulat közös pordukciójának, a Sztélé-nek az Artus Stúdióban. A produkciót Goda Gábor rendezte.
Hírek
Németország után Miskolcon is látható a Robinson & Crusoe. November 8-án este 8 órakor magyar és német nyelven szólal meg az eredetileg olasz és egy kitalált nyelvre írt darab a Játékszínben.
Hírek
Idén az egri Gárdonyi Géza Színházban rendezik meg a Magyar Stúdiószínházak Fesztiválját, immár 18. alkalommal. A fesztivál ötödik napján, tehát november 9-én, 19-órától a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Eastwicki boszorkányok című előadása kerül bemutatásra a nagyszínpadon.
Hírek
Csathó Kálmán (1881-1964): Izzó levegőben című, a régi Nemzeti Színház vezetõ színészeiről írt 13 portrét, valamint fotókat tartalmazó kötetét hétfőn mutatták be a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Hírek
Hatalmas tapssal jutalmazta a közönség a Macskafogó című musical pénteki bemutató elõadását a budapesti Magyar Színházban.
Hírek
Töprengő alkat. Intellektuális típus lenne? Nem biztos, hogy skatulyákat kellene húzni rá! Gondolkodó színész. Olyan művész, akinek határozott, elemző véleménye van önmagáról és az őt körülvevő világról. S ráadásul nem elégszik meg akármilyen sikerrel. A szakma és a közönség által is méltán elismert művész: Kulka János.
Hírek
Több neves finn színházi szakember érkezik ősszel Budapestre, a Finnpad projekt részeként. Ennek célja hogy a finn kortárs drámát Magyarországon és a szomszédos országokban megismertesse.
Hírek
Október 21-én szombaton és 22-én vasárnap 19-órakor láthatják a Teatr 8 Dnia, a világhírű lengyel utcaszínházi társulattól – Poznan város Önkormányzatának ajándékaként – Az Anyák ideje című, az 1956-os poznani felkelésről készített előadását.
Hírek
Keralában négy évszázad óta mutatnak be pavakathakali előadásokat kesztyűsbábokkal. Bizonyos szóbeli források szerint ennek a Arimala-pavakuttu elnevezésű bábszínház az őse, amely Indiai déli részén vált ismertté.
Hírek
A Krétakör Színház 2006 őszén mutatja be Mundruczó Kornél legújabb rendezését, melyet Vlagyimir Szorokin A jég című művéből visz színpadra az alkotócsapat a Trafó színpadán.
Hírek
Bacsó Péter Te rongyos élet című filmjének színpadi változatát az október 23-i városi díszünnepségen mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Nem fog vízbe fúlni, akit az istenek kötélre szántak."
magyar közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ