BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Figaro házassága avagy egy őrült nap emléke címmel tart bemutatót pénteken a Nemzeti Színház Sardar Tagirovsky rendezésében; Beaumarchais művének újraértelmezése a közeli jövőbe helyezi a klasszikus történetet.

Hírek

November 1-jén áll hivatalosan is munkába a Gyulai Várszínház új igazgatója, Elek Tibor. Az új direktor a hagyományok megőrzése mellett számos ponton tervezi megújítani mind a nyári, mind a kamaratermi sorozatot.

Hírek

Csekkold 3.0 címmel cseh kortárs színházi fesztivált rendeznek a Katona József Színházban péntektől vasárnapig.

Hírek

Európában elsőként állítja színpadra a Holt költők társaságát a Veszprémi Petőfi Színház Funtek Frigyes rendezésében - jelentette be Oberfrank Pál, a színház igazgatója a darab keddi médianapján.

Hírek

Lőrinc Tímea, a Zentai Magyar Kamaraszínház művésze vehette át a legrangosabb vajdasági színházi elismerést, a Pataki-gyűrű díjat vasárnap este Szabadkán.

Hírek

A mai napon kezdeményeztük Marton László munkaviszonyának megszüntetését a Vígszínházban.

Hírek

A Menekülők című történelmi dráma díszelőadásával ünneplik a reformáció 500. évfordulóját október 30-án a debreceni Csokonai Színházban - tájékoztatta az MTI-t a teátrum sajtóreferense.

Hírek

A Vígszínház társulatát mélységesen megdöbbentették a Marton Lászlóval, a színház egykori igazgatójával kapcsolatos vádak. Szeretnénk kifejezni együttérzésünket és támogatásunkat mindazok felé, akik akaratuk ellenére megalázó, emberi méltóságukat, vagy személyi szabadságukat sértő, érzelmi törést okozó helyzetbe kerültek. A Vígszínház elítél minden ilyen jellegű cselekményt. Eddig is eltökéltek voltunk, de most még nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden hasonló esetnek elejét vegyük, hogy ezeket idejében felismerjük, és az ügyben eljárjunk.

Hírek

Hajmeresztő címmel mutat be interaktív krimikomédiát a budapesti Centrál Színház pénteken; a darabot Morcsányi Géza fordításában, Simon Kornéllal a főszerepben láthatja a közönség.

Hírek

Bemutatóra készül a Vidám Színpad társulata, a Fel is út, le is út! című vígjátékot október 21-én mutatják be a teátrumban - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Hírek

A Griff Bábszínház társulata a tajvani Tajpejben a New Born elnevezésű szakmai rendezvényen mutatja be a babaszínházi programját október 27. és 29 között - jelentette be Szűcs István igazgató hétfőn, sajtótájékoztatón.

Hírek

A kisebbségek gondjaival, a kirekesztéssel és az elfogadással foglalkozik a vajdasági Tanyaszínház legújabb előadása, amely Terék Anna Víg könnyek násza című darabja alapján készült, a vándortársulat hét szerbiai városban mutatja be a színdarabot novemberben és decemberben.

Hírek

Csekkold! címmel november 3. és 5. között cseh színházi fesztivált rendeznek a budapesti Katona József Színházban. A programban Macbeth- és Anna Karenina-feldolgozás, felolvasószínház, könyvbemutató és koncert is szerepel.

Hírek

Új színházi játszóhely nyílik Budapesten: a Nemes Színpad a kelenföldi Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban várja a közönséget első előadásaival, amelyeket a héten mutatnak be.

Hírek

November 3-án lesz hetvenéves Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja:

Hírek

Keleti vallások ősi rítusaival elmélkedik az életről a halál tükrében az Élőkép Színház A szőnyeg című interaktív előadása, amelyet november 3-án, 4-én és 5-én láthat a közönség a Bethlen Téri Színházban.

Hírek

Hat fiatal - három színész, egy operaénekes, egy dramaturg és egy díszlettervező - vehette át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában hétfőn Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban.

Hírek

Pozsgai Zsolt A Szellemúrnő (Ábránfy Katalin) című drámájával ünnepli a Békéscsabai Jókai Színház a reformáció 500. évfordulóját.

Hírek

Törőcsik Mari színművész kikerült az intenzív osztályról és az állapota is fokozatosan javul - tájékoztatta pénteken a Nemzeti Színház és a család az MTI-t.

Hírek

Újra pályázhatnak színművészeti tanulmányokat folytató hallgatók a Törőcsik Mari-ösztöndíjra.

Hírek

Magyarország a lengyelországi Olsztynban szerdán kezdődő Demoludy Új Európa Nemzetközi Színházi Fesztivál díszvendége; a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad 2016-2017 keretében gazdag színházi eseménysorozaton vehet részt a közönség.

Hírek

Öt erdélyi magyar színház is részt vesz a román Országos Színházi Fesztiválon, amelyen 53 előadást mutatnak be összesen 91 alkalommal.

Hírek

Friedrich Dürrenmatt János király című drámáját és Rossini A sevillai borbély című operáját mutatja be a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színház.

Hírek

A színházi kritika utánpótlásának biztosítása céljából kétfordulós színikritika-pályázatot hirdet a Színházi Kritikusok Céhe. A 75 éve született Koltai Tamás nevét viselő pályázatra rendszeres színházlátogató középiskolások, egyetemi hallgatók és írással hivatásszerűen foglalkozó, 17-30 éves életkor közötti színházkedvelők jelentkezését várják - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Visszatérő címmel különleges ifjúsági előadással készül az idei évadban 25 éves jubileumát ünneplő Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház: az évfordulóhoz kapcsolódó darabot október 24-én, kedden mutatják be.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ