BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Több mint tizenhatezer néző látta a szegedi Kövér Béla Bábszínház előadásait a 2016/2017-es évadban.

Hírek

Sikeres évadot zár a Szolnoki Szigligeti Színház, amely hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tűz műsorra a 2017/2018-as évadban - mondta el a színház igazgatója a hétfői évadzáró társulati ülésen.

Hírek

Huszonöt társulat 22 produkciója szerepel a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválján péntektől június 24-ig.

Hírek

Hat premierrel készül a 2017/18-as évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház; a nógrádi megyeszékhelyen átalakították a bérletstruktúrát és ősztől zenés stúdiót indítanak Pándy Piroska opera- és operetténekesnő vezetésével.

Hírek

A tervek szerint halad a kaposvári Csiky Gergely Színház épületének rekonstrukciója - mondta a somogyi megyeszékhely főépítésze az építkezés csütörtöki sajtóbejárásán.

Hírek

A 2016/2017-es évadban 282 saját és 50 vendégelőadásnak adott helyet a Pesti Magyar Színház, amely két év alatt megduplázta a jegybevételeit.

Hírek

Egyhangúlag támogatta és elfogadásra javasolta Jordán Tamás igazgatói pályázatát a Weöres Sándor Színház vezetői posztjára a színházszakmai bizottság, amely szerdán ülésezett - közölte az MTI-vel a pályázatot kiíró szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője.

Hírek

A tavalyi évadhoz képest négyezerrel több, 139 304 néző, köztük több mint 11 ezer bérletes látta a 2016-2017-as évadban a Miskolci Nemzeti Színház 491 előadását - jelentették be a kedden tartott társulati ülésen, ahol a művészeti tanács tagjai összegezték az évad eredményeit és átadták a legjobbnak ítélt művészek és színházi munkatársak díjait.

Hírek

Június közepén egy musicalgálával kezdődik a Szarvasi Vízi Színház idei nyári évada. A több mint kéthónapos előadássorozat számos újdonsággal várja a közönséget.

Hírek

A professzionális színház- és táncművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását támogatja pályázati úton az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 155 millió forinttal - közölte a szaktárca kultúráért felelős államtitkársága szombaton az MTI-vel.

Hírek

82 707 ember látta a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2016/17-es évadának előadásait - mondta a teátrum igazgatója a pénteki évadzáró társulati ülésen.

Hírek

A szakma és a közönség is nagy figyelemmel és elismeréssel követte az egri teátrum sokszínű és gazdag évadát - értékelte a most záruló évadot a színház igazgatója pénteken Egerben.

Hírek

Országszerte 350 előadással várják a közönséget egész nyáron a szabadtéri színházak - mondta el Pócza Zoltán, az idén 20 éves Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke csütörtökön Budapesten.

Hírek

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) a szakma rendkívül jelentős eseménye, amelynek fontosságát nem szabad megkérdőjelezni.

Hírek

Erős évadot zárt a debreceni Csokonai Színház: 357 előadáson több mint 80 ezer nézője és 13 ezret meghaladó bérletese volt, a nézettség pedig csaknem elérte a 90 százalékot - mondta Ráckevei Anna igazgató a társulat hétfői évadzáró ülésén.

Hírek

A Vígszínház évadzáró társulati ülésén Eszenyi Enikő igazgató a 121. évad értékelése és a szokásos szakmai díjak átadása mellett a hűséges tagokat és a 2017-ban kerek születésnapjukat ünneplő kollégákat is köszöntötte.

Hírek

Megkezdődött csütörtökön a 17. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT): a seregszemle a versenyprogram tizennégy előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 8. és 17. között a baranyai megyeszékhelyen.

Hírek

Átadták a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) idén alapított, Színházat vegyenek! elnevezésű színházmarketingdíjait a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) csütörtöki nyitónapján, a III. Színházat vegyenek! színházmarketing-konferencián.

Hírek

Témaválasztásban bábtechnikában és az előadások megvalósításában is sokszínű, színvonalas előadásokat mutatott be a 2016/2017-es évadban a Griff Bábszínház - értékelte az elmúlt időszakot Szűcs István igazgató a társulat szerdai évadzáró ülésén.

Hírek

A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház évadzáró ülésén a társulat szavazatai alapján az évad legjobb női alakításáért járó Jászai-gyűrűt Major Melinda, a férfi alakításért járó díjat pedig Dévai Balázs vehette át - közölte a színház szerdán az MTI-vel.

Hírek

Elhunyt Korognai Károly színész-rendező, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok korábbi igazgatóját 56 éves korában érte a halál - írta a delmagyar.hu vasárnap.

Hírek

Több mint 104 ezren látták eddig a kecskeméti Katona József Színház 2016/2017-es évadának előadásait, de a vendégszereplésekkel és szabadtéri előadásokkal a nézők száma a nyár végére elérheti a 120 ezret is - mondta a teátrum igazgatója a szombati évadzáró társulati ülésen.

Hírek

Története legmagasabb nézőszámát érte el a 2016/2017-es évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház - közölte a társulat pénteki évadzáró társulati ülésen a teátrum igazgatója.

Hírek

Várhatóan száz százalék fölötti látogatottsággal zárja az idei évadot a Budapest Bábszínház, ahol a következő szezonban Tengely Gábor, Szabó Máté és Gergye Krisztián is rendezni fog.

Hírek

A tavalyi színházi szezonhoz képest az eladott bérletek száma és a nézőszám is emelkedett a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2016/17-es évadában - közölte a teátrum ügyvezető igazgatója a társulat csütörtöki évadzáró ülésén.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ A tizedik Múzsa, aki most kormányoz: a sajtó."
Trollope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ