BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Próza és tánc egyetlen előadásban: a Thália Színház nagyszínpadán szombaton mutatják be azt a különleges, komplex színházi élményt ígérő produkciót, amely Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című drámája alapján készült. A darab két főszerepét Schell Judit és Finta Gábor játssza és táncolja.

Hírek

A Don Juan című darabot Kovács D. Dániel rendezésében tűzi műsorra a Vígszínház. Bertolt Brecht Moliere-átdolgozását pénteken mutatják be a Pesti Színházban, a címszerepben Hajduk Károly, Sganarelle-ként Hegedűs D. Géza látható.

Hírek

A legjobb díszletért jutalmazták a Váci Dunakanyar Színház előadását a lengyelországi Gombrowicz-fesztiválon, melyen a magyar társulat a világhírű 20. századi lengyel író és drámaíró Yvonne, burgundi hercegnő című darabját mutatta be - közölte vasárnap a lengyel sajtó.

Hírek

Hét országból tíz teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet november 3. és 6. között rendeznek Pécsen.

Hírek

Pénteken mutatják be Slawomir Mrozek Tangó című abszurd drámáját a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában.

Hírek

A bagoly, aki félt a sötétben címmel új gyerekelőadást láthat a közönség a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban; a félelmek, szorongások legyőzéséről szóló, Jill Tomlinson műve alapján készülő produkció bemutatóját szombaton délután tartják a Kolibri Fészekben.

Hírek

Megalakult a Nemzetiségi Színházi Szövetség új elnöksége: Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója vállalta el az elnöki tisztséget, munkáját még négy elnökségi tag segíti.

Hírek

A belgiumi születésű, de Párizsban élő Stéphanie Schlesser és Vastag Tamás játssza a főszerepet nyáron az Aida című musicalben a fertőrákosi Barlangszínházban. A produkcióban fellép a Soproni Petőfi Színház teljes társulata, a rendező Pataki András társulatvezető.

Hírek

Novemberben kezdődik a kaposvári Csiky Gergely Színház két évig tartó, 9 milliárd forintos rekonstrukciója.

Hírek

A magyar irodalom egyik klasszikusával, Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényéből készült produkcióval indítja nagyszínpadi bemutatói sorát az Újszínház. Az előadás premierjét pénteken tartják.

Hírek

Ingmar Bergman Szenvedély című művét Kiss Csaba rendezésében szombaton mutatja be a Nemzeti Színház a Gobbi Hilda Színpadon. A svéd filmrendező művéből készült Szenvedély ősbemutató, színpadon még nem játszották.

Hírek

Szerdán kezdődik a XIII. Magyarországi Bábszínházak Találkozója Kecskeméten, ahol öt nap alatt harmincöt előadást mutatnak be - tájékoztatta az MTI-t Kiszely Ágnes, a kecskeméti Ciróka Bábszínház igazgatója.

Hírek

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok, akik kedden ellátogatnak a kulturális intézmény a Szegedi Tudományegyetemmel közösen szervezett nyílt napjára.

Hírek

A Pál utcai fiúk címmel új zenés produkciót mutat be a Vígszínház szombat este; a Molnár Ferenc regényéből készült előadást Dés László és Geszti Péter dalaival, Marton László rendezésében láthatja a közönség.

Hírek

Életének 63. évében elhunyt Józsa Imre színművész; a Jászai Mari-díjas művészt hosszú, súlyos betegség után vasárnap érte a halál - tudatta a József Attila Színház az MTI-vel.

Hírek

A Proscenium Alapítvány és a szatmárnémeti Harag György Társulat ad otthont a 8. Interetnikai Színházi Fesztiválnak, amely a romániai kisebbségi színházak egyik legfontosabb seregszemléje.

Hírek

Kirják Róbert, az eddigi megbízott ügyvezető igazgató irányíthatja továbbra is a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat, új vezetői megbízatása ötéves időtartamra szól - erről döntött csütörtökön a helyhatóság közgyűlése.

Hírek

Fischl Mónika és Dolhai Attila kapta Az évad operettszínésze, Peller Anna és Kerényi Miklós Máté pedig Az évad musicalszínésze díjat hétfő este a Budapesti Operettszínházban a magyar operett napja alkalmából tartott gálaesten.

Hírek

A Holle anyó című mesejátékot mutatja be október 28-án a Griff Bábszínház Zalaegerszegen, két babaszínházi előadással pedig Szlovéniában vendégszerepel október 29-én.

Hírek

Mesejátékot, kortárs balettprodukciót, musicalt és drámát mutat be a Szegedi Nemzeti Színház a következő hetekben.

Hírek

Bűn és bűnhődés címmel új osztályterem-színházi előadást mutat be a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház október 17-én, hétfőn a Kolibri Pincében.

Hírek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából mutatja be péntek este a debreceni Csokonai Nemzeti Színház társulata a Szélfútta levél című színdarabot, amely a Debrecenben történt eseményeket idézi fel - közölte a sínház szóvivője az MTI-vel.

Hírek

Az olaszországi Ravennában vendégszerepel október 14-e és 23-a között a debreceni Csokonai Színház és a Kodály filharmonikus zenekar - közölte a színház sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Az Audiencia című darabot mutatják be pénteken a Pesti Színházban; a Valló Péter rendezte előadásban II. Erzsébet szerepében Halász Judit látható.

Hírek

Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művét mutatja be a Vígszínház Michal Docekal rendezésében és átiratában október 15-én. Raszkolnyikov szerepében Orosz Ákos, Porfirijként Stohl András látható.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ