Interjúk
Monte Christo grófja – ősbemutató a Jókai Színházban. Dumas regénye most teljesen új formában jelenik meg a közönség előtt október 7-én. A musical zeneszerzőjével, rendezőjével, s Edmond Dantès megformálójával, Szomor Györggyel beszélgettünk.
Interjúk
A Stuart Mária jelmezterveiért kapott díjat Rátkai Erzsébet
Az idei év legjobb jelmeztervezőjének járó díjat Rátkai Erzsébet vehette át a Békés Megyei Jókai Színházban bemutatott Stuart Mária, valamint a győri Bulgakov-darab jelmezterveiért.
Interjúk
Meglepte, hogy született vidékiként megkapja a Budapest díszpolgára címet Eperjes Károly színművészt, aki nagyon szeret dolgozni, sok színház elindulásánál és megerősödésénél volt jelen, és mint mondja, nincs oka panaszra.
Interjúk
Japánban, Tojama prefektúra azonos nevű székhelyén mutatja be a János vitézt a zalaegerszegi Griff Bábszínház jövő év júliusában a Gyermek Világszínházi Fesztiválon. A rangos eseményre öt kontinensről tizenöt ország 36 művészeti csoportja – színházi, bábszínházi, táncszínházi együttesek, zenekarok, kórusok – kapott meghívást.
Interjúk
Avar István nyolcvanéves
Az ibolya a kedvenc virága a most nyolcvanéves Avar Istvánnak, aki színészi feladatai mellett parlamenti és beszédtanári szerepére is visszaemlékezik. Kulisszatitokként elárulja, hogy miként tréfálta meg Giordano Brunóként Básti Lajost, és azt sem rejti véka alá, hogy elsírta magát, amikor kollégái köszöntötték a színházban.
Interjúk
Elvállalta Márta István, az Új Színház igazgatója és a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) művészeti vezetését. Az új igazgató, aki idén még csak megfigyelőként vesz részt az ország legfontosabb színházi seregszemléjén, jelentős változtatásokra készül.
Interjúk
A fenti címmel március 9-én új színpadi művet mutat be Mikó István és a Beatles dalait játszó BlackBirds együttes a Fővárosi Művelődési Házban. Harminc dal angolul hangzik el. A prózai rész alapja a Beatles-dalok magyar fordítása lesz. A rendező-színésszel és a zenészekkel próba közben beszélgettünk.
Interjúk
Immár ötödik éve játssza a Kazán István Kamaraszínház, Sárdi Mária: Kislány a pokolban című, a holokausztról szóló monodrámáját a Fészek Művészklubban. Ez 2010-ben az év eseménye volt a Dohány utcai Zsinagógában, mert az épület fennállása óta most volt itt először színházi bemutató.
Interjúk
Március-áprilisban ingyenes sztepptánc képzést indít a Fészek Művészklub. Erről beszélgetünk Kriszt László musicalszínész-koreográfussal, az ötletgazdával, aki a képzést vezeti.
Interjúk
Beszélgetés Szikora Jánossal
Szikora János szombaton ünnepli 60. születésnapját. Mint elmondta, nagyon sok munkája volt az elmúlt hónapban, aminek örül, hiszen így nem kellett a „kerek számra” gondolnia.
Interjúk
A világhírű román rendező, Andrei Serban rendezésében mutatja be Anton Pavlovics Csehov Három Nővér című színművét pénteken a Nemzeti Színház.
Interjúk
Sárdi Mária Kislány a pokolban című napló regényét láthatják mindazok, akik ellátogatnak a Dohány utcai Zsinagógába 2010. április 19-én, 19:00 órai kezdéssel. Ekkor emlékeznek meg a holokauszt áldozatairól a zsinagógában. Erről kérdeztük a darab és a program rendezőjét, Kriszt Lászlót.
Interjúk
Arra a kérdésre, mi a közös a tatabányai Jászai Mari Színházban és a Budaörsi Játékszínben, a válasz egy név, dr. Éless Béla. Mindkét teátrum alapítása az ő nevéhez köthető, mindkettőt tizenegy évig irányította, s mindkét helyen a politika okozta a „vesztét”. Egy újságíró nem mondhat véleményt, de most az egyszer nézzék el nekem, ugyanis ennek az embernek a szellemisége, kitartása mindenki számára példaértékű.
Interjúk
Fullajtár Andreát és Őze Áront láthatja a közönség a Gyógyír északi szélre című előadásban, amelyet szerdán mutatnak be az Óbudai Társaskör kertjében.
Interjúk
Beszélgetés Szirtes Ágival
Minden ízében színész. Szirtes Ági, a Katona József Színház alapító tagja, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas érdemes művész a napokban vehette át a Budapest díszpolgára címet. A találkozóra már a megbeszélt időpont előtt érkezik, egyszerű, nyitott, harmóniát sugárzó ember, szépsége természetes.
Interjúk
Osztrák interjú a Bécsi Ünnepi Heteken rendező Mundruczó Kornéllal
Mundruczó Kornél rendezővel készített interjút közölt a Der Standard című osztrák napilap abból az alkalomból, hogy több más európai fesztivál után szerdától a Bécsi Ünnepi Hetek műsorán szerepel legújabb színpadi rendezése, a Nehéz istennek lenni című darab.
Interjúk
Beszélgetés Mácsai Pállal
Mácsai Pál, az Örkény István Színház igazgatója szerint a színház maga az állandó változás, hol épül, hol leépül, de készen soha nincs. Az intézmény, az egykori Madách Kamara, amelyet tíz éve vezet, fokozatosan alakult át művészszínházzá, és változtatta meg közönségét. A nemrégiben ötvenedik születésnapját ünneplő színész-rendezőt munkájáról, az életét jelenleg meghatározó vállalkozásról kérdeztük.
Interjúk
Ritkán lehet beszélgetni arról, hogy egy kamaraszínház ünnepli fennállásának jubileumát, főleg manapság, amikor inkább a színházak megszűnésétől hangosak a médiák. Erről beszélgetünk a Kazán István Kamaraszínház művészeti vezetőjével, Kriszt László rendezővel.
Interjúk
Mivel a fővárosnak nincs pénze arra, hogy kiemelten kezelje a Budapesti Operettszínházat, szükségszerűnek látszik, hogy állami kézbe kerüljön, egy kategóriába a többi nemzeti intézménnyel – véli Kerényi Miklós Gábor főigazgató, aki szerint a klasszikus operett-repertoár és a magyar irodalmi alapanyagból készülő új musicalek együttesen nemzeti jelleget kölcsönöznek a teátrumnak.
Interjúk
Beszélgetés Egyed Attilával
Két díjat is kapott pár hónap alatt Egyed Attila, az egyiket a közönség szavazatai, a másikat a szakma javaslata alapján, szerződése azonban egyelőre nincs. Elmeséli, hogy először tengerésznek, aztán tanárnak készült, és szinte mesebeli fordulatok után lett színész.
Interjúk
Eszenyi Enikő ötvenéves
Tizennyolc évesen felvették a Színművészeti Főiskolára, és azóta is a színházról szól az ötvenedik születésnapját kedden ünneplő Eszenyi Enikő élete: játszik, rendez, és két éve sikeresen vezeti a legnagyobb magyar prózai színházat, a Vígszínházat.
Interjúk
Beszélgetés Törőcsik Marival
Ma 75 éves a nemzet színésze, Törőcsik Mari úgy vélte: sikerekben és értékes munkatársakban gazdag pályafutásához egyaránt szüksége volt jó adag szerencsére és persze rengeteg türelemre is.
Interjúk
Berek Katalin nyolcvanéves
A régi Nemzeti Színház lerombolására is emlékszik a születésnapjához érkezett Berek Katalin, aki több mint hetven évig volt színpadon. Ha újra születne, amiben titkon egy picit bízik, akkor is ezt a hivatást választaná. Álmatlan éjszakáin manapság József Attila versei dúdolnak neki altatót.
Interjúk
Miért bánnak mostohán a színműírók a színésznőkkel? Extrémnek kell-e lennie az előadásnak a sikerhez? Szigorúbb-e a színész-rendező annál, aki még sohasem állt a világot jelentő deszkákon Thália papjaként? Mindezekről Bencze Ilonát faggattuk, aki három, csupa női szereplős darab után a Mici néni két életét rendezi meg nemsokára.
Interjúk
Öröklődik a színészmesterség a Prima Primissima díjat kapott Haumann Péter családjában. Az MTI-Pressnek elmesélte, hogy milyen késztetések, gyerekkori játékok vezették őket erre a pályára. Beszélt a közönségről is, amelyik akkor is értő, ha bűnözőpalántákból áll.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ