BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Kern András kapta az idei Páger Antal-díjat
Dátum: 2007. január 28., vasárnap, 13:21
Kern András kapta idén a Páger Antal színészdíjat; a Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.

Az elismerést minden esztendõben az a színész kapja, aki a kuratórium döntése alapján leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemzõ a págeri hitelesség és eszköztelenség.

A díjat odaítélõ kuratórium - amelynek örökös tagjai Hegedûs D. Géza és Tordy Géza színművészek, Réz András filmesztéta, a várost képviselõ, makói születésû színész, Szalma Tamás, valamint Gyarmati Antal, Páger Antal egyetlen fiú unokája - a város és színházkedvelõ közönségének szeretetét is kifejezve egyhangúlag ítélte oda Kern Andrásnak az idei Páger Antal-színészdíjat.

Páger Antal szülõvárosa 1999 óta minden évben ünnepi programokkal tiszteleg az 1986-ban elhunyt mester emléke elõtt.

Makó város közgyûlése 2001-ben határozott a díj alapításáról: „Téni bácsi" legendás arany pecsétgyűrűjének pontos mását az önkormányzat a Páger-család hozzájárulásával készítteti el évrõl évre.

2002-ben Halász Judit, majd Garas Dezsõ, Király Levente és Venczel Vera részesült az elismerésben; tavaly pedig Csákányi Eszter vehette át a díjat.

A vasárnapi díjátadást megelõzõen az ünnepség résztvevõi koszorút helyeztek el Páger Antal szülõházánál; az önkormányzat ezt az utcaszakaszt a színészrõl nevezte el, aki 1964-ben a cannes-i filmfesztivál legjobb férfialakítás megosztott díját kapja a Pacsirta című filmben nyújtott alakításáért.

Nevét mozi és színjátszó stúdió is viseli a Csongrád megyei városban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talpazatra nem áll."
Ancsel Éva
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ