BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Kern András kapta az idei Páger Antal-díjat
Dátum: 2007. január 28., vasárnap, 13:21
Kern András kapta idén a Páger Antal színészdíjat; a Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.

Az elismerést minden esztendõben az a színész kapja, aki a kuratórium döntése alapján leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemzõ a págeri hitelesség és eszköztelenség.

A díjat odaítélõ kuratórium - amelynek örökös tagjai Hegedûs D. Géza és Tordy Géza színművészek, Réz András filmesztéta, a várost képviselõ, makói születésû színész, Szalma Tamás, valamint Gyarmati Antal, Páger Antal egyetlen fiú unokája - a város és színházkedvelõ közönségének szeretetét is kifejezve egyhangúlag ítélte oda Kern Andrásnak az idei Páger Antal-színészdíjat.

Páger Antal szülõvárosa 1999 óta minden évben ünnepi programokkal tiszteleg az 1986-ban elhunyt mester emléke elõtt.

Makó város közgyûlése 2001-ben határozott a díj alapításáról: „Téni bácsi" legendás arany pecsétgyűrűjének pontos mását az önkormányzat a Páger-család hozzájárulásával készítteti el évrõl évre.

2002-ben Halász Judit, majd Garas Dezsõ, Király Levente és Venczel Vera részesült az elismerésben; tavaly pedig Csákányi Eszter vehette át a díjat.

A vasárnapi díjátadást megelõzõen az ünnepség résztvevõi koszorút helyeztek el Páger Antal szülõházánál; az önkormányzat ezt az utcaszakaszt a színészrõl nevezte el, aki 1964-ben a cannes-i filmfesztivál legjobb férfialakítás megosztott díját kapja a Pacsirta című filmben nyújtott alakításáért.

Nevét mozi és színjátszó stúdió is viseli a Csongrád megyei városban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„A modern művészetet megérteni körülbelül olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben"
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ