Bakó Tamás és Kerényi Miklós Dávid kapta a Magyar Táncdíjat
Dátum: 2006. december 15., péntek, 13:00
A Philip Morris Magyarország Kft. 1993-ban hozta létre alapítványát a magyar tánckultúra felkarolására és a táncművészek teljesítményének elismerésére. Az alapítvány nagy tekintélyű Művészeti Tanácsa az idén is két tehetséges táncművészt jutalmaz a kitüntetéssel. A Magyar Balett- és Kortárstánc-Művészetért díjátadó ünnepséget december 15-én, a Művészetek Palotájának Fesztivál Színházában rendezték.

A Művészeti Tanács egész évadban figyelemmel kíséri a táncművészet eseményeit, bemutatóit, és körültekintő tanácskozás után évente egyszer dönt a fődíj és a junior-díj odaítéléséről. A hazai művészeti élet kiválóságaiból álló szakmai zsűri elnöke Szakály György. A testület tagjai a magyar balett szakma képviseletében Kiss János és Pataki András, valamint Kovalik Balázs, Schell Judit és Szemere Katalin.

A fődíjat és az ifjú tehetségeknek járó junior-díjat minden évben az a két magyar táncművész nyeri el, akik a Művészeti Tanács megítélése szerint kiemelkedő teljesítményükkel jelentős mértékben járultak hozzá a magyar táncművészet értékeihez, s akik a világ színpadain méltón képviselhetik a magyar táncművészetet.

2006-ban a fődíjat Bakó Tamás
, az Artus társulat táncosa,
a junior-díjat Kerényi Miklós Dávid, a Magyar Állami Operaház címzetes magántáncosa
vehette át.

A díjátadó ünnepség után a Győri Balett Hamlet című előadásának budapesti bemutatóját láthatták a nézők.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ