SzólóDuó Fesztivál Budapesten
Dátum: 2006. december 30., szombat, 14:02
Negyven táncprodukció szerepel a SzólóDuó Fesztivál versenyprogramjában, az esemény január 10-én kezdődik Budapesten, a MU Színházban - közölték a szervezők.

Az Orkesztika Alapítvány 2000 óta rendezi meg Szóló Tánc Fesztivált és 2002 óta Duó Tánc Fesztivált. A szervezet szeretne lehetõséget teremteni minden alkotónak, hogy bemutassa művészi elképzeléseit, továbbá visszajelzést kapjon a szakmától és a közönségtõl.

A 2007-es fesztivált jelölés elõzi, illetve elõzte meg. A magyar jelentkezõk számára 2007. január 8-án és 9-én lesz a műhelybemutató, ahonnan 13 szóló és 12 duó produkció juthat a versenyprogramba. A 24 külföldi pályázat közül a zsűri október elején 5 szóló és 5 duó elõadást jelölt. A szervezõk júniusban elõversenyt rendeztek Lengyelországban, Varsóból három duó és két szóló jutott tovább.

A SzólóDuó Fesztivált hivatalosan január 10-én este nyitják meg a MU Színház Mozdulatművészeti Stúdiójában. Az eredményhirdetést és a díjkiosztást január 15-én este tartják. A nyertesek május 9-én a Nemzeti Táncszínházban mutatkoznak be a közönségnek.

Az Orkesztika Alapítvány 1991-ben jött létre, kiemelten Dienes Valéria életmûűének ápolására. A szervezet összegzése szerint az orkesztika az emberi test természetes felépítésén és mozgásán alapuló, a szellem szabad működése által vezérelt általános és nyitott mozdulat- és viselkedésrendszer, amelyet - Isadora Duncan modern táncirányzatának és Raymond Duncan természetes felfogású életvitelének szellemében - Dienes Valéria fejlesztett tovább és foglalt össze.

Az alapítók céljai közé tartozik az orkesztika és a mozdulatművészet hagyományainak ápolása és továbbfejlesztése, a képzés és oktatás megszervezése, bemutatók szervezése és rendezése, valamint díjak és támogatások odaítélése.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„Az egyetlen hasznos hazugság a gyógyszer."
Platón
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ