Megtáncolt elismerés
Dátum: 2005. november 27., vasárnap, 17:34
Idén novemberben Frenák Pál nyerte el az 1993-ban alapított Philip Morris Magyar Balett Díjat. Az eredetileg kizárólag klasszikus balett-mûvészeknek adományozott díjat 2003-tól kortárs alkotók is megkaphatják. A díjat évente ítéli oda a jelölésért és a döntésért felelõs, nagy tekintélyû szakmai zsûri, amelynek elnöke Szakály György Kossuth-díjas balett-mûvész. Az elismerést minden esztendőben az a magyar balett-táncos kapja, aki a zsûri megítélése szerint kiemelkedõ mûvészeti teljesítményével jelentõs mértékben járult hozzá a magyar balettmûvészet értékeihez, s aki Európa és a világ színpadain méltón képviselheti a magyar balettet.

December 6-án 19.00-kor a budapesti Millenáris Teátrumban az Intro Fesztivál keretében a nagy sikerû trilógia második része, a Csajok (Credo Hysterica) lesz látható – idén utoljára.

                             

Jegyek rendelhetõk interneten a
penztar@millenaris.hu honlapon, vagy a Millenáris jegypénztárában személyesen és telefonon (T: 438 5312).  

December 13-15-ig pedig a trilógia harmadik részét, a 2005 évi Budapesti Tavaszi Fesztiválon bemutatott Apokalipszis-Frissont játsszuk a Trafó KMH-ban (Budapest, IX. Liliom u.41.) 20.00-tól.

Kútszegi Csaba a Színház c. folyóiratban így ír a darabról:

„Az Apokalipszis-Frisson legjobb jelenetei a férfi-nõ kettõsök. A fiúk és a csajok külön-külön tanulmányozása után Frenák összeeresztette a két nem képviselõit. (…) A leginkább rettegett borzalmak egyénenként különbözõek. Van, aki ettõl reszket, van, aki mástól.                               
Természetesen akadnak szép számmal ikonná vált apokaliptikus szörnyûségek, amelyek kitûnõen kiegészíthetõk a rettegés egyéni ízléssel megkomponált szimbólumaival. A pokollá vált emberi kapcsolatokat is joggal ide lehet sorolni.”

Jegyek kaphatók a Trafó jegypénztárában és a Ticket Expressben, illetve megrendelhetõek telefonon a 215-16-00-ás számon, vagy a www.trafo.hu oldalon.
Január 19-20-án 19.00 órai kezdettel újra látható Magyarországon a KáOsz! A 2005/2006-os évadban összesen két alkalommal játsszuk a darabot a Nemzeti Táncszínház szervezésében, a Mûvészetek Palotájában (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)

Jegyelõvétel a Nemzeti Táncszínház közönségszervezésén (Tel: 201-4407) és a MÜPA jegypénztárában (Tel: 555-3300).

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ ...amilyen gyakran csak lehetséges, a fiatal lányokkal tartok, akik keveset beszélnek a művészetről, de annál csinosabbak."
Felix Mendelssohn
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ