Kezdődik a Táncfórum
Dátum: 2007. április 19., csütörtök, 9:55
Hetedik alkalommal rendezik meg a tánc világnapjához kapcsolódóan a Táncfórumot Budapesten; a fesztivál eseményeire csütörtöktől csaknem két héten át várják az érdeklődőket a Nemzeti Táncszínházba és a Művészetek Palotájába.

A tánc világnapját 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én táncelőadásokkal ünneplik szerte a világon.

A táncművészet legnagyobb ünnepének tiszteletére az idén is fesztivált szervez a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége. A Táncfórum No. 7. címet viselő rendezvénysorozat április 30-ig tart.

A fesztivál a Monarchia - Népek Tánczai című előadás bemutatójával nyílik meg csütörtök este. A Budapest Táncegyüttes és a Honvéd Táncszínház új, nagyszabású produkcióját, Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus munkáját a Művészetek Palotájában láthatja a közönség.

A Táncfórum keretében egyaránt tartanak előadásokat a felnőtt- és a gyermekközönségnek. A Budapest Táncszínház Pinokkió és a Budapest Táncegyüttes Tündérmese című előadása kifejezetten a fiatalabb korosztályoknak szól.

A fesztiválon két külföldi társulat is bemutatkozik: a spanyol Ballet Flamenco Sara Baras és az amerikai Bridgman/Packer Dance.

A Nemzeti Táncszínházban a Budapest Táncszínház és a Pécsi Balett közös estjén Raza Hammadi koreográfiáit láthatja a közönség, a Művészetek Palotájában pedig a három hónapos észak-amerikai turnéról hazaérkező Magyar Állami Népi Együttest.

Fellép az 50 éves jubileumát ünneplő Duna Művészegyüttes, a Győri Balett pedig Az operaház fantomja című előadását mutatja be Budapesten. A programsorozatot a Csabai Attila Társulat Carmens című bemutatója zárja.

A tánc világnapján - a Szegedi Kortárs Balett XX. század-est című darabjának budapesti bemutatója előtt - adják át a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai díjait és az Imre Zoltán Alapítvány díját is.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ ...igazsága mindig annak van, akinek telik rá..."
Reymont
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ