Országos Sztepptánc Fesztivál
Dátum: 2007. május 11., péntek, 19:04
2007. május 26-án 19- órától második alkalommal kerül megrendezése az Országos Sztepptánc Fesztivál a Budapest Bábszínházban.

A rendezvény szándéka a tavalyihoz hasonlóan az, hogy összegyűjtse azokat, akik Magyarországon az amerikai sztepptánccal foglalkoznak, vagy iránta érdeklődnek.

A fesztivál a Sztepptánc Világnapja alkalmából tiszteleg a műfaj legendás alakjai és modern követői előtt. A Sztepptánc Világnapját a műfajalapító Bill "Bojangles" Robinson születésnapjához, 1878. május 25-éhez kötjük.   

Az idei fesztivál a tradíció és a megújulás találkozásának jegyében kerül megrendezésre. A sztepptánc csoportok bemutatói és a meglepetés produkciók mellett archív anyagok is színesítik a programot.

A programban fellép Stocker Carmen az idei Sztepptánc Európa - bajnokság győztese is.

Az est folyamán a hagyományos sztepp stílusok mellett a szwing korszak más táncaival – a lindy hoppal, balboával, charlestonnal is megismerkedhetnek az érdeklődők, valamint bepillantást nyerhetnek a boogie-woogie-ba és a sztepp modern stílusaiba is. 

A fesztivál érdekessége a „Taiko” című produkció, mely játékos és futurisztikus stílusban ötvözi a sztepptáncot a keleti kultúrával. Hogy miként – az legyen meglepetés!  

 Az esemény helyszíne a Budapest Bábszínház (VI. kerület, Andrássy út 69.), a program 19:00 órakor kezdődik. Jegyek válthatók a helyszínen, valamint az Oktogon Tánc Centrumban (VI. ker. Aradi u.1.), vagy igényelhető Pirovits Árpádtól a 06/30-982-9637-es telefonszámon.

További információ: az alábbi telefonszámokon: Berényi Zsuzsa 06-20-925-4121 vagy Hengl Kriszta: 06-20-383-6029 vagy a sztepp.fw.hu weboldalon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ