Kortárs összművészeti találkozó Veszprémben
Dátum: 2007. május 23., szerda, 8:28
Tizedik alkalommal rendezik meg az Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Fesztivált Veszprémben, a jubileumi eseménysorozat szerdán kezdődik meg.

A négynapos program keretében tizennégy előadáson mintegy ötven művész lép fel - mondta Krámer György koreográfus, a találkozó művészeti vezetője.

A nyitónapon táncos felvonulást, táncbemutatót és vásári komédiát rendeznek, a fesztivál ünnepélyes megnyitóját pedig este tartják a Petőfi Színházban, ahol a budapesti Tünet Együttes mutatja be Szeánsz című előadását.

A programban szerepel Ladányi Andrea Társulata és a Bozsik Yvett Társulat fellépése, valamint a Dunaújvárosi Táncszínház, a Miskolci Tánctagozat, a Fortedanse - Horváth Csaba Társulata, az Artus - Goda Gábor Társulata, a TranzDanz - Kovács Gerzson Péter Társulata, a Frenák Pál Társulat, a Közép-Európa Táncszínház és a Szegedi Kortárs Balett előadása.

A táncművészeti találkozó zsűrielnöke Jancsó Miklós filmrendező, a testület tagja Keleti Éva fotóművész, valamint Pongor Ildikó és Szakály György táncművész.

A szombati záróesten, a Szegedi Kortárs Balett Mozart-táncok című előadása után Dés László zeneszerző zongorán és szaxofonon előadott zenei rögtönzéseire Ladányi Andrea és táncművész társai improvizálnak táncműsort a Petőfi Színházban.

A négynapos műsorfolyam programjába kiállításokat, koncerteket és szakmai vitafórumot is beiktattak.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„A siker titka az őszinteség. Ha már ezt is színlelni tudod, befutottál."
Murphy törvénye
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ