Táncművészeti Biennálé Győrött
Dátum: 2007. június 13., szerda, 15:09
A klasszikus balettől a néptáncon át az alternatív előadásokig számtalan táncművészeti program várja a közönséget június 20. és 24. között az első Győri Táncművészeti Biennálén - közölték a szervezők szerdai budapesti tájékoztatójukon.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója elmondta: a fesztivállal azt szeretnék elérni, hogy a város végérvényesen a honi táncélet fővárosa legyen, és a páros években megtartott magyar táncfesztivál mellett a páratlan évek se teljenek el táncművészeti esemény nélkül.

Az igazgató a Keleti pályaudvaron, a Rába Néptáncegyüttes moldvai táncműsora után a programok közül kiemelte, hogy a fesztivál Világ Tánckarnevállal, valamint az OKF Tűzoltózenekarának felvonulásával nyílik meg a Győri Nemzeti Színház előtti szabadtéri színpadon, ahol többek között görög, olasz, török és lengyel táncosok lépnek fel.

A biennálé második napján egész estét betöltő balettgála kezdődik a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, ahol fellép a Magyar Nemzeti, a Budpest, a Pécsi, a Győri Balett és a gödöllői Magyar Balettszínház. A színház Kisfaludy termében Gergye Krisztián "egonegonegon" című produkciója látható.

A harmadik napon roma zenekarok és táncosaik lépnek fel a szabadtéri színpadon, majd a Kalyi Jag zenekar ad koncertet.

A színházban Román Sándor koreográfiájára az ExperiDance tánctársulata lép fel a Nagyidai cigányok című produkcióval. Az alternatív irányzat kedvelőit pedig Szabó Réka Szeánsz-aritmiás szívek klubja című előadása várja.

A néptánc kedvelőit az utolsó előtti napon több műsor is várja. A nagyszínpadon a Háromszék együttes Erdélyország az én hazám című előadása, valamint a Budapest Táncegyüttes műsora látható majd.

A zárónapon a Bozsik Yvette Társulat Létramesték című produkciója, este pedig mexikói utcabál várja a szórakozni vágyókat.

A biennálét követően június 28. és 30. között utcafesztivált tartanak Győr belvárosában, ahol hazai és külföldi mutatványosok, muzsikusok és kézművesek szórakoztatják a közönséget Szent László hermája előtt tisztelegve, amely 400 évvel ezelőtt került a városba.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„A nő akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát."
George Sand
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ