Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál
Dátum: 2007. agusztus 1., szerda, 12:34
Különböző európai kultúrák, gyönyörű viseletek és autentikus néptánc - ezt ígéri az vasárnap kezdődő XII. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál Kazincbarcikán és a környező településeken.

Idén öt teljes napon át észt, horvát, bolgár, görög, török és olasz táncosok pezsdítik fel a barcikaiak életét.

„Zenés felvonulások és táncestek során egy szelet Európát kapunk ízelítőként: balkáni dallamokkal, vérpezsdítő latin néptánccal és a Baltikum szellemi örökségével gazdagodhatunk a fesztivál végére" - fogalmazott Sajó Attila, a rendezvény főszervezője.

Beszámolt arról, hogy a XII. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál programjait az észak-borsodi város, Kazincbarcika mellett Sajószentpéteren, Putnokon, Múcsonyban és Sajókazán is élvezhetik az érdeklődők.

A fesztiválon fellép a görög nemzetiségű Politistikos Syllogos Vathilakov, a török Youth Center, az észt Hiiu Solg, az olaszországi Citta Di San Sosti, a bolgár Veselie, a horvát Kud „Tomoslav", valamint a házigazda települések hagyományőrző együttesei, népdalkörei és citerazenekarai.

A rendezvény vasárnap este a kazincbarcikai főutcán zenés felvonulással, menettánccal és nyitó gálaesttel veszi kezdetét, amelyen valamennyi együttes közreműködik majd.

Az augusztus 9-ig tartó folklórfesztivált számos kísérőrendezvény színesíti, lesz kézműves-bemutató, kirakodóvásár és játszóház is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ