Turnéra indul a Győri Balett
Dátum: 2006. január 10., kedd, 20:25
Háromhetes németországi vendégszereplésre készül a Győri Balett: a január 17-én induló turnén tíz városban - köztük Frankfurtban - tizenhat alkalommal lép fel az együttes a Macbeth és a Giovanni című táncjátékkal - közölte Kiss János igazgató kedden sajtótájékoztatón.

A Giovanni című kompozícióval tiszteleg az együttes Mozart emléke előtt a zseniális komponista születésének 250. évfordulója alkalmából - tette hozzá az együttes vezetője.

A további idei tervekről Kiss János elmondta: március 27-én a Budapesti Tavaszi Fesztiválon láthatja először a közönség a Tavaszünnep című Kun Attila-koreográfiát és Raphael Bianco olasz koreográfus Víziók című kompozícióját. A fővárosi előbemutatót követően a győri premier április 7-én lesz.

Az igazgató ismertetése szerint június 17-től egy héten át ismét Győr lesz a tánc fővárosa, akkor kerül sor az ötödik magyar táncfesztiválra. Az eseményen a tervek szerint tizennyolc együttes mutatja be repertoárját. Kéttucat külföldi fesztiváligazgatót és menedzsert is várnak a szervezők a rendezvényre, amelynek egyik fő törekvése, hogy a külfölddel megismertesse a magyar tánckultúrát - hangoztatta az igazgató.

A korábbi győri fesztiválokon részt vevő együttesek már eddig is több külföldi meghívásnak tehettek eleget - fűzte hozzá.

Az idei fesztivált a Nemzeti Kulturális Alapprogram 35 millió forinttal támogatja - közölte Kiss János. (MTI)

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Aki meg akarja ismerni a népek lelkületét, tanulmányozza a kölcsönkönyvtárakat."
Hauff
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ