Versenytánc: az első magyar világbajnoki cím
Dátum: 2007. december 9., vasárnap, 11:22
Magyarország első vb-címét szerezte versenytáncban a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda kettős, amely szombaton megnyerte Vilniusban az IDSF latin-amerikai táncok világbajnokságát.

A hazai szövetség helyszíni beszámolója szerint a duó magabiztosan utasította maga mögé legfőbb riválisait. A második helyen a szintén remekül teljesítő olasz Stefano Di Filippo, Anna Melnikova duó zárt, a bronzérmet pedig a szlovén Matej Krajcer, Iwona Gloczak páros szerezte meg.

Szépen táncolt az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős is, mely pályafutása első vb-jén a 49-52. helyet szerezte meg a 83 párost felvonultató mezőnyben. A spanyol színekben versenyző Tóth Orsolya és párja, Edgar Marcos a 28-29. helyen végeztek.

A világbajnokságot a helyszínen szurkolta végig Elbert Gábor sportszakállamtitkár is, aki a döntő után elismerően nyilatkozott a magyar sikerről:

„Nagyszerű világversenynek lehettem nézőként szemtanúja. Melindáék évek óta a magyar táncsport utazó nagykövetei, régóta várnak erre a sikerre, és sokat tettek ezért a győzelemért."

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ