SzólóDuó 2008
Dátum: 2008. január 2., szerda, 19:07
Az Orkesztika Alapítvány január 10. és 15. között rendezi meg a SzólóDuó 2008 nemzetközi moderntánc-találkozót Budapesten – közölte a szervezők képviseletében Tariska Andrea szerdán.

Mint írja, január 10-én, 11-én, 12-én és 13-án a MU Színházban, január 15-én a Millenáris Teátrumban várják a közönséget a kilencedik Szóló Tánc és a hetedik Duó Tánc Nemzetközi Fesztiválra, amelynek programjában esténként 8-10 produkciót láthatnak az érdeklődők.

A 2008-as SzólóDuó Fesztiválra összesen 75 táncprodukciót neveztek. A magyar pályázók mellett lengyel, cseh, horvát, német, olasz, svéd, finn, francia, portugál, holland, angol, belga, dán, osztrák, svájci, indiai, amerikai, kanadai táncosok küldték el jelentkezésüket - olvasható a közleményben.

A fesztivál nyitóestjén, január 10-én olyan táncosok lépnek fel, akiknek alkotói munkásságában fontos állomás volt a SzólóDuó Fesztivál: Nagy Andrea, Góbi Rita, Gold Bea, Réti Anna és Anna Piotrowska produkcióját láthatja a közönség.

A rendezvényt záró gálaesten január 15-én a fesztivál nyertesei mellett sztárvendégként Bozsik Yvette lép fel „Hommage á Mary Wigman" című szólójával.

A fesztivál programját háromnapos intenzív kurzus is kíséri, Anna Piotrowska, a varsói EFERTE Dance Developement Foundation vezetője tart workshopot.

A SzólóDuó fesztivált szervező Orkesztika Alapítvány a magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának ápolásával, megőrzésével és továbbfejlesztésével, értékeinek közvetítésével foglalkozik. Ilyen értéknek tekintik a nyitottságot és a fiatal alkotók bemutatását, bátorítását - áll a közleményben.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Ha barátaim félszeműek, akkor profilból nézem őket."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ