7. L1 Kortárs Táncfesztivál
Dátum: 2008. február 26., kedd, 14:46
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az L1 Kortárs Tánc Fesztivál, mely 6 napon keresztül, több helyszínen, nemzetközi előadásokkal, workshoppal és kiállítással várja a közönséget.

Hetedik alkalommal rendezi meg a sokszínű L1 Kortárs Táncfesztivált, a tíz évvel ezelőtt alakult társulás, az L1. A négy alkotóból álló csapat egy ferencvárosi gyártelep üzemcsarnokában hozza létre izgalmas, kortárs, újító darabjait, melyeket a fesztivál estjein, több neves hazai és nemzetközi meghívott vendégük előadásával együtt mutatnak be. Az L1 Táncművek-Bakelit M.A.C. és a MU Színház mellett a Nemzeti Táncszínház is helyet ad a rendezvénynek.

A Fesztivál előfutáraként március 2-án az L1 Táncművek - Bakelit M.A.C.-ben egy workshop keretében,  Táncolj az L1-tagokkal! címen találkozási lehetőséget nyújtanak mindazoknak, akik érdeklődnek a kortárs tánc műfajai iránt.

"Fesztiválunk nyitányaként órákat tartunk, ízelítőt abból, hogy az L1-tagok és meghívott tanáraik, hogyan dolgoznak, tanítanak." - mondta Ladjánszki Márta az L1 tagja, a Fesztivál egyik szervezője.

A Fesztivál március 4-én indul Portrait című, egy, az élettől „megsüketült" férfi szemszögéből elmesélt, bűntudatról, vádló kapcsolatokról szóló prágai előadással. A következő esteken a hazai és külföldi kortárstánc élet fontos szereplői mutatkoznak be: az Amerikából érkező társulat, az Arena Dances egy itthon még nem látott produkcióval, Ladjánszki Márta egy ruha nélküli felkavaró előadással, Berger Gyula a női nem előtti főhajtásával, Bakó Tamás 7 fiú szerenádjával, Mészöly Andrea egy Bergman ihlette alkotással, a Tünet Együttes pedig egy érdekesnek ígérkező mérkőzéssel, zenész és táncos közt.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ