Kezdődik a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny
Dátum: 2008. március 3., hétfő, 7:58
Kezdődik a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny, amelynek mai, budapesti megnyitóján jelen lesz Maja Pliszeckaja, világhírű orosz prímabalerina, a szakmai zsűri elnöke is.

Az ötödik alkalommal meghirdetett, öt estén át tartó versenynek a Magyar Színház és a Magyar Állami Operaház ad otthont. Az ifjú művészek, versenyzők klasszikus és modern művek bemutatásán keresztül adnak számot felkészültségükről, stílusérzékükről.

Az eseménynek különös jelentőséget ad, hogy Rudolf Nurejev életének legutolsó fellépése Magyarországon volt, a Magyar Állami Operaházban, s a versenyt is az ő kérésére és szándékai szerint rendezik meg. A zsűri tagjai között van az idén Pongor Ildikó prímabalerina és ifj. Nagy Zoltán balettművész, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora is.

A díjakat a Nurejev 70. születésnapja tiszteletére tartandó, "Celebrating the Classical MALE Dancer" (Tisztelgés a klasszikus férfi táncos előtt) címet viselő gála keretében, március 10-én az operaházban adják át.

Az EuroDance Foundation 1994 óta rendezi meg a nemzetközi táncvilág egyik meghatározó eseménysorozatát, amelyet a XX. század kiemelkedő balettművészének neve fémjelez. A korábbi négy balettversenyen (1994, 1996, 1998, 2000) 30 országból több mint 250 fiatal táncművész vett részt - idézte fel Bokor Roland, a verseny alapító-igazgatója és Rozsnyai Ilona művészeti konzultáns.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ