7. L1 Kortárs Táncfesztivál
Dátum: 2008. március 3., hétfő, 11:39
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az L1 Kortárs Tánc Fesztivál, mely 6 napon keresztül, több helyszínen, nemzetközi előadásokkal, workshoppal és kiállítással várja a közönséget.
Hetedik alkalommal rendezi meg a sokszínű L1 Kortárs Táncfesztivált, a tíz évvel ezelőtt alakult társulás, az L1. A négy alkotóból álló csapat egy ferencvárosi gyártelep üzemcsarnokában hozza létre izgalmas, kortárs, újító darabjait, melyeket a fesztivál estjein, több neves hazai és nemzetközi meghívott vendégük előadásával együtt mutatnak be. Az L1 Táncművek-Bakelit M.A.C. és a MU Színház mellett a Nemzeti Táncszínház is helyet ad a rendezvénynek.

A Fesztivál előfutáraként március 2-án az L1 Táncművek - Bakelit M.A.C.-ben egy workshop keretében,  Táncolj az L1-tagokkal! címen találkozási lehetőséget nyújtanak mindazoknak, akik érdeklődnek a kortárs tánc műfajai iránt.

„Fesztiválunk nyitányaként órákat tartunk, ízelítőt abból, hogy az L1-tagok és meghívott tanáraik, hogyan dolgoznak, tanítanak."
- mondta Ladjánszki Márta az L1 tagja, a Fesztivál egyik szervezője.

A Fesztivál március 4-én indul Portrait című, egy, az élettől „megsüketült” férfi szemszögéből elmesélt, bűntudatról, vádló kapcsolatokról szóló prágai előadással. A következő esteken a hazai és külföldi kortárstánc élet fontos szereplői mutatkoznak be: az Amerikából érkező társulat, az Arena Dances egy itthon még nem látott produkcióval, Ladjánszki Márta egy ruha nélküli felkavaró előadással, Berger Gyula a női nem előtti főhajtásával, Bakó Tamás 7 fiú szerenádjával, Mészöly Andrea egy Bergman ihlette alkotással, a Tünet Együttes pedig egy érdekesnek ígérkező mérkőzéssel, zenész és táncos közt.

Az egy hét alatt a Bakelit M.A.C. Hangárban tekinthető meg Christy Johnson Airborne című installációja, mely fontos kiegészítője a programsorozatnak.

„A mű a lebegés turbulenciájáról szól, megkísérli a felszállás és a földet érés közötti idő feltérképezését” – mondta az alkotó a kiállításról.

A MU Galériában pedig, Aurore Aulong francia videókészítő kiállítása látható.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ