Esmények
A Tánc Világnapját 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik táncelőadásokkal szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége immár hatodik alkalommal rendez fesztivált.
Esmények
A kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére 2005. őszén alapított Lábán Rudolf díjat első ízben idén május 7-én vehetik át a díjazottak a MU Színházban. A közönség már ezt megelőzően, május 3-tól láthatja a hét díjazott előadást a MU-ban, a Trafóban és az Artusban.
Esmények
Háromhetes németországi vendégszereplésre készül a Győri Balett: a január 17-én induló turnén tíz városban - köztük Frankfurtban - tizenhat alkalommal lép fel az együttes a Macbeth és a Giovanni című táncjátékkal - közölte Kiss János igazgató kedden sajtótájékoztatón.
Esmények
Idén novemberben Frenák Pál nyerte el az 1993-ban alapított Philip Morris Magyar Balett Díjat. Az eredetileg kizárólag klasszikus balett-mûvészeknek adományozott díjat 2003-tól kortárs alkotók is megkaphatják. A díjat évente ítéli oda a jelölésért és a döntésért felelõs, nagy tekintélyû szakmai zsûri, amelynek elnöke Szakály György Kossuth-díjas balett-mûvész. Az elismerést minden esztendőben az a magyar balett-táncos kapja, aki a zsûri megítélése szerint kiemelkedõ mûvészeti teljesítményével jelentõs mértékben járult hozzá a magyar balettmûvészet értékeihez, s aki Európa és a világ színpadain méltón képviselheti a magyar balettet.
Esmények
Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál táncművészeti kínálata. A programajánló különleges csemegékkel szolgál az érdeklődőknek.
Esmények
Nyolc évvel ezelőtt alakult egy társulás, amely mára hét független, fiatal táncos-koreográfus– Berger Gyula, Gál Eszter, Hargitay Ákos, Ladjánszki Márta, Mészöly Andrea, Michaela Pein, Szabó Réka – alkotóközösségévé vált. Az idén hat új előadásuk kerül bemutatásra az immár ötödik alkalommal megrendezett L1 Kortárs Tánc Fesztiválon.
Esmények
2006. február 17-19-ig lesz a Tánchétvége Miskolcon című rendezvény. A Miskolci Nemzeti Színház alakulófélben lévő önálló tánctagozatának vezetői, saját bemutatóikon túl rendkívül fontosnak tartják, hogy a műfaj helyi barátai ne csak a Miskolci Tánctagozat darabjait lássák, hanem módjuk legyen a kortárs táncszínház élvonalbeli magyar együtteseit, alkotóit és előadásait is megismerni. A rendezvény vendége a Közép-Európa Táncszínház lesz.
Esmények
2005. december 13-án, kedden 19-órától látható – a Miskolci Nemzeti Színház produkciójában – Krámer György: Faust – Prospero című két egyfelvonásos tánctanulmánya a Nemzeti Táncszínházban.
Esmények
Egy különleges múltú táncos, egy új cirkuszos alkotótárs és egy egyedülálló koreográfiai kísérlet: a vízszintesből függőlegesbe kerülés történetének elmesélése – mindez videóval fűszerezve. Felfedező-szelleműeknek kötelező! – Pierre Rigal lép föl ma este nyolckor, a Trafóban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„A vereség tudomásulvétele a győzelem kezdete."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ