BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Esmények
A Tánc Világnapját 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik táncelőadásokkal szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége immár hatodik alkalommal rendez fesztivált.
Esmények
A kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére 2005. őszén alapított Lábán Rudolf díjat első ízben idén május 7-én vehetik át a díjazottak a MU Színházban. A közönség már ezt megelőzően, május 3-tól láthatja a hét díjazott előadást a MU-ban, a Trafóban és az Artusban.
Esmények
Háromhetes németországi vendégszereplésre készül a Győri Balett: a január 17-én induló turnén tíz városban - köztük Frankfurtban - tizenhat alkalommal lép fel az együttes a Macbeth és a Giovanni című táncjátékkal - közölte Kiss János igazgató kedden sajtótájékoztatón.
Esmények
Idén novemberben Frenák Pál nyerte el az 1993-ban alapított Philip Morris Magyar Balett Díjat. Az eredetileg kizárólag klasszikus balett-mûvészeknek adományozott díjat 2003-tól kortárs alkotók is megkaphatják. A díjat évente ítéli oda a jelölésért és a döntésért felelõs, nagy tekintélyû szakmai zsûri, amelynek elnöke Szakály György Kossuth-díjas balett-mûvész. Az elismerést minden esztendőben az a magyar balett-táncos kapja, aki a zsûri megítélése szerint kiemelkedõ mûvészeti teljesítményével jelentõs mértékben járult hozzá a magyar balettmûvészet értékeihez, s aki Európa és a világ színpadain méltón képviselheti a magyar balettet.
Esmények
Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál táncművészeti kínálata. A programajánló különleges csemegékkel szolgál az érdeklődőknek.
Esmények
Nyolc évvel ezelőtt alakult egy társulás, amely mára hét független, fiatal táncos-koreográfus– Berger Gyula, Gál Eszter, Hargitay Ákos, Ladjánszki Márta, Mészöly Andrea, Michaela Pein, Szabó Réka – alkotóközösségévé vált. Az idén hat új előadásuk kerül bemutatásra az immár ötödik alkalommal megrendezett L1 Kortárs Tánc Fesztiválon.
Esmények
2006. február 17-19-ig lesz a Tánchétvége Miskolcon című rendezvény. A Miskolci Nemzeti Színház alakulófélben lévő önálló tánctagozatának vezetői, saját bemutatóikon túl rendkívül fontosnak tartják, hogy a műfaj helyi barátai ne csak a Miskolci Tánctagozat darabjait lássák, hanem módjuk legyen a kortárs táncszínház élvonalbeli magyar együtteseit, alkotóit és előadásait is megismerni. A rendezvény vendége a Közép-Európa Táncszínház lesz.
Esmények
2005. december 13-án, kedden 19-órától látható – a Miskolci Nemzeti Színház produkciójában – Krámer György: Faust – Prospero című két egyfelvonásos tánctanulmánya a Nemzeti Táncszínházban.
Esmények
Egy különleges múltú táncos, egy új cirkuszos alkotótárs és egy egyedülálló koreográfiai kísérlet: a vízszintesből függőlegesbe kerülés történetének elmesélése – mindez videóval fűszerezve. Felfedező-szelleműeknek kötelező! – Pierre Rigal lép föl ma este nyolckor, a Trafóban.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ