BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Visszajáró együttesek, új résztvevők és friss társulatok előadásaival, valamint zenés-táncos improvizációkkal, koncerttel és nyilvános műhelygyakorlattal várja az érdeklődőket május 13. és 17. között A Tánc Fesztiválja Veszprémben.

Hírek

Fennállásának húszéves jubileumát táncgálával ünnepli pénteken a Kodály Zoltán Táncművészeti Egyesület a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

Hírek

Március 31-én lesz 50 éves Volf Katalin Kossuth-díjas táncos. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja:

Hírek

Újra Olaszországban vendégszerepel a Győri Balett, a sikeres tavalyi turné után a társulat most két városban, Torinóban és Cuneóban lép színpadra – tájékoztatta szerdán Kiss János igazgató az MTI-t.

Hírek

Jirí Kylián világhírű koreográfus előadása lesz a sztárprodukciója az idei Budapest Táncfesztiválnak: a Nemzeti Táncszínház által szervezett fesztiválon öt hazai társulat és két külföldi együttes várja az érdeklődőket április 22. és 29. között.

Hírek

Az egyéni hangot, a bátorságot és a művészi önmeghatározás képességét, illetve igényét bemutató darabokat vonultat fel a Jurányi Inkubátorház március második felében induló, Svung című táncsorozata.

Hírek

A Fiumei úti sírkert ravatalozójában, március 4-én 13 órakor vesznek végső búcsút Nagy Iván balettművésztől, aki 70 éves korában, február 22-én váratlanul hunyt el.

Hírek

Michael Flatley, a világhírű ír származású amerikai táncos, rendező és koreográfus, a Lord of the Dance produkció alapítója is eljön a csapat márciusi magyarországi fellépéseire.

Hírek

Életének 71. évében szombaton elhunyt Nagy Iván balettművész, a Magyar Nemzeti Balett főtanácsadója - közölte a Magyar Állami Operaház vasárnap az MTI-vel.

Hírek

Ezerötszáz táncost várnak a III. Connector Táncfesztiválra Veszprémbe, a seregszemlét március első hétvégéjén rendezik meg - közölték keddi sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Hírek

Továbbra is bizonytalan a felvidéki magyarság egyik legnagyobb múltra visszatekintő kulturális szervezetének, az Ifjú Sziveknek a jövője, miután a táncszínház élére kiírt immár második pályázaton sem sikerült új vezetőt találni.

Hírek

Nyolc különböző műfajú előadást tekinthet meg a közönség a február 6-tól 9-ig megtartandó Táncfarsangon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Hírek

Vasárnapig Németországban vendégszerepel a Győri Balett. A társulat kedden utazott el, és négy városban mutatja be La vie en Rose - Rózsaszínház című táncjátékát – tudatta a Győri Balett az MTI-vel közleményben.

Hírek

Magyar táncokra épül a paksi Tűzvirág Táncegyüttes új műsorának első felvonása, míg a Képzeld el! című második rész a táncszínház műfajába kalauzolja a nézőket.

Hírek

Új arculattal, új helyszínekkel és rendhagyó programokkal jelentkezik június 16. és 22. között Győrben a X. Magyar Táncfesztivál. A táncművészet népszerűsítése mellett a rendezvény egyik fontos törekvése idén a nyitás a közönség különböző rétegei felé – tájékoztatta Kiss János, a fesztivált szervező Győri Balett igazgatója az MTI-t.

Hírek

Új produkcióval járul hozzá az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál tánckínálatához a 25 éves jubileumi évadát ünneplő Közép-Európa Táncszínház: a három koreográfus munkáiból felépülő Peregrinusok című produkciót április 2-án láthatják az érdeklődők a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában.

Hírek

Új bemutatóval jelentkezik a Honvéd Táncszínház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében: a két részből álló Napszédítő/Páva-variációk című produkciót március 24-én láthatják az érdeklődők a Thália Színházban.

Hírek

Új produkcióval jelentkezik a Magyar Nemzeti Balett az Erkel Színházban: az Etűdök című darabot március 22-én, az együttes Modern+1 című estjén láthatja először a közönség, két modern, de bizonyos értelemben máris klasszikusnak számító Jirí Kylián-koreográfia, a Petite Mort és a Hat tánc kíséretében.

Hírek

Igor Sztavinszkij és a dél-korai Unszuk Csin zenéjére készített koreográfiát Juronics Tamás; a Szegedi Kortárs Balett Tavaszi áldozat és Mimikri címmel futó előadását péntektől láthatja a szegedi közönség.

Hírek

A tavaly bemutatott legkiemelkedőbb koreográfiákat mutatják be a hétvégén a Budapesti Operettszínházban és a Hagyományok Házában, amelyek színpadait az ország egész területéről és a határon túlról érkező amatőr néptáncegyüttesek veszik birtokba a felnőtt és az ifjúsági Néptáncantológia keretében.

Hírek
A második helyen végzett az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős a Moszkvában rendezett nyílt nemzetközi táncversenyen.
Hírek

Lehár Ferenc A víg özvegy című operettje balettváltozatának február 22-i magyarországi bemutatójával indul a Magyar Nemzeti Balett harminc előadást kínáló tavaszi előadássorozata, amelynek során a klasszikus elemekre épülő Etűdök című produkciót is láthatja az Erkel Színház közönsége.

Hírek

A koreai Do Dance táncegyüttes Az ecset énekel, a tus táncol című performansza látható a Koreai Kulturális Központban február 20-án Budapesten.

Hírek

A címvédő Hegyes Bertalan János, Kis Violetta duó nyerte a tíztánc magyar bajnokságot.

Hírek

A történelmi Magyarország tájegységi táncait is oktatják január 25. és április 5. között a Sóstói Múzeumfaluban - közölte az intézmény körművelődési munkatársa az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Éppen elég vallás létezik ahhoz, hogy gyűlöljünk, de nem elég ahhoz, hogy szeressük egymást."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ