Hírek

Kócbaba címmel gyermekeknek szóló interaktív táncelőadást mutat be a Közép-Európa Táncszínház április 10-én a Nemzeti Táncszínházban Budapesten.

Hírek

A márciusi budapesti világbajnokságon fejezi be pályafutását a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina táncpáros, amely kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer Európa-bajnok lett, a világjátékokon pedig többször is döntős volt.

Hírek

A Szegedi Nemzeti Színházban mutatja be új, Ageless Generation (Kortalan Nemzedék) című előadását a Közép-Európa Táncszínház, a darab rendező-koreográfusa Anton Lachky - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

Hírek

Venekei Marianna A csodálatos mandarin és Várnagy Kristóf Táncszvit című koreográfiáit is bemutatják Velekei László tavaly színre vitt A fából faragott királyfi című alkotása mellett a Magyar Nemzeti Balett új Bartók TáncTriptichon elnevezésű estjén, amelynek premierjét február 3-án tartja a Magyar Állami Operaház.

Hírek

Az MDTistanbul Rosegarden és Dance Adrenaline című kortárs táncelőadása látható a Nemzeti Táncszínházban január 24-én és 25-én a 2024-es magyar-török kulturális évad keretében - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

Hírek

Modern táncshow készült A kis hercegből, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus regényéből. A francia színházi produkciót jövő februárban az Erkel Színházban játsszák.

Hírek

A Szegedi Kortárs Balett Diótörő-előadása, valamint Karácsonyi álom címmel Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat új, élőzenével, hagyományos és kortárs táncelemekkel készülő produkciója is szerepel a Nemzeti Táncszínház decemberi kínálatában, amelyben több bemutató is helyet kapott.

Hírek

Cannes-ban, az egyik legjelentősebb nemzetközi kortárs táncfesztiválon mutatja be Solus Amor című produkcióját a Recirquel.

Hírek

Több mint tíz év kihagyás után ismét a Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei a Harangozó-díjas Czebe Tünde és Vincze Balázs koreográfiájával, Uhrik Dóra rendezésében november 18-án a baranyai vármegyeszékhelyen.

Hírek

Pécs német testvérvárosában, Fellbachban lép fel a Pécsi Balett Rómeó és Júlia című előadásával, amelyet a múlt héten telt ház előtt játszott a Nemzeti Táncszínházban - közölte az együttes az MTI-vel.

Hírek

November 21. és 24. között rendezi meg első önálló nemzetközi balettversenyét, a Budapest Ballet Grand Prix-t (BBGP) a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE). A hazai balett- és táncművészet népszerűsítésére létrehozott eseménynek az egyetem mellett a Nemzeti Táncszínház és a Müpa ad otthont.

Hírek

November 1-jén online közvetítéssel, 4-én kulisszajárással készül a balett világnapjára a Magyar Nemzeti Balett - közölte a Magyar Állami Operaház az MTI-vel.

Hírek

Bemutatókkal, táncoktatással, koncertekkel és bállal is várják az érdeklődőket szeptember 30-án a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol harmadik alkalommal rendezik meg a pécsi tangófesztivált.

Hírek

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Hírek

Április 5. és 7. között rendezik meg a 43. Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt; az esemény pénteken a Fonó Budai Zeneházban indul, majd a hétvégén a fő helyszínen, a Papp László Budapest Sportarénában várják a résztvevőket.

Hírek

Farsangvasárnap című produkcióját mutatja be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes február 11-én a Müpában. A társulat az előadást vidám flashmobbal népszerűsíti csütörtökön az Allee Bevásárlóközpontban.

Hírek

A Papp László Budapest Sportaréna és a Fonó Budai Zeneház lesz a helyszíne az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak; a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti eseményét április 5-től 7-ig, 43. alkalommal rendezik meg.

Hírek

Harminc éve, 1994. január 15-én hunyt el Róna Viktor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, érdemes és kiváló művész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Hajadonok címmel tart bemutatót a Duna Táncműhely pénteken a Nemzeti Táncszínházban; a műfajok találkozására építő produkcióban négyféle női sors jelenik meg a színpadon.

Hírek

Átadták a Budapest Ballet Grand Prix (BBGP) díjait pénteken a Müpa Fesztivál Színházában, ahol a gálát megnyitó Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kiemelte: a nemzetközi verseny megrendezése segít annak a célnak a megvalósításában, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem Európa legjobbja legyen.

Hírek

Éljen Petőfi! címmel látható táncszínjáték a költő életéről szerdán és csütörtökön a Müpa Fesztivál Színházában a Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából rendezett emlékévben.

Hírek

Rejtő Jenő A szőke ciklon című művének színpadi adaptációját mutatja be a Viharsarok Táncszínház november 20-án a Békéscsabai Jókai Színházban.

Hírek

Többállomásos magyarországi turnéja során, Budapesten elsőként mutatta be az idén 200 éve született Madách Imre műve nyomán készült Tragédia című táncszínházi produkcióját az erdélyi Háromszék Táncegyüttes pénteken, a Nemzeti Táncszínház nagytermében.

Hírek

Jubileumi gálaesten ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját az 1983-ban Pomázon megalakult és azóta aktívan működő Opanke Szerb Hagyományőrző Táncegyüttes szombaton, a RaM-Art Színházban.

Hírek

Fekete István A koppányi aga testamentuma című regénye ihlette Végvárak, vitézek című táncszínjáték ősbemutatóját láthatja a közönség szombaton a Müpa Fesztivál Színházban. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciójában a történelem és a mai kor egy "színház a színházban" előadásban elevenedik meg.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Az igazak álma! Az igazaknak nem volna szabad aludniuk."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ