MIL AN
Dátum: 2006. február 22., szerda, 8:03
A MIL AN egy ikerpár történetét eleveníti meg öt képben. Két magára hagyott fivérét, akik egyetlen kincse a másik, aki kíséri õket az útjukon. Hamar kiderül azonban: az ikrek valójában inkább egy hús-vér ember és a képzelete alkotta másik kettõse.

Egy fiatal fiú kálváriáját kísérhetjük nyomon, akinek egyetlen barátja csak a saját fejében létezik, a fantáziája szülöttje. Azért teremtette, hogy legyen egy bizalmasa egy brutális, magából kifordult világban; valaki, aki társa a szenvedésben és az örömben, és akivel megoszthatja mindenét. Frenák Pál új darabjához Agota Kristof magyar származású svájci írónõ regénye, a Nagy füzet is ihletést adott.

A különleges látványelemekhez ezúttal ifj. Kurtág György komponálta a zenét.

A fõszereplõt, Újvári Milánt, a Frenák Pál Társulat új tagját a Magyar Táncmûvészek Szövetsége 2005-ban az év végzõs növendéke díjjal tüntette ki.

Az elõadások március 2-án, 3-án, 4-én, 5-én 20.00-kor kezdõdnek. 3-án az elõadás után Fuchs Lívia tánctörténész beszélget az alkotókkal.

Jegyelõvétel a
jegy@trafo.hu oldalon, vagy a 215-16-00-ás telefonszámon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ