Balettszínpadon A kis herceg
Dátum: 2008. október 11., szombat, 18:36
A kis herceg című mesebalettet mutatják be a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei vasárnap délután a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban - közölte a balettiskola igazgatója.

Antoine de Saint-Exupery világhírű meséjének koreográfiáját Elek Zsolt táncos-koreográfus készítette - mondta Bombicz Barbara. Az egyfelvonásos produkcióban gyerekek táncolják a gyerekeknek szóló mesét, amelynek mély gondolatisága felnőttek generációit is rabul ejti.

Az előadás különlegessége, hogy a kísérőzene mellett kísérőszövegként elhangzik a mese is a Győri Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában. A színpadon megjelenik az író, a pilóta Saint-Exupery. s a balettosok eltáncolják a báránykákat, a rókát, a kígyót, a rózsát és a történet többi figuráját.

Bombicz Barbara hangsúlyozta: támogatók, szponzorok segítségével tudták színpadra állítani a produkciót, hiszen pénzbe kerülnek a jelmezek, a színházterem bérlése. Az előadó-művészetet oktató iskolának ugyanis nincs saját színházterme, ahol a szituációkat a kis balettosok gyakorolhatnák, és közönség előtt megmutathatnák kvalitásaikat.

A győri bemutató után „tájolni” fognak a mesebalettel - közölte a balettiskola igazgatója. Az első meghívás már megérkezett: Komáromban viszik színre a népszerű mese balettváltozatát.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ