Tricks & Tracks
Dátum: 2006. február 24., péntek, 23:44
Három év után ismét színpadon a kultikus koreográfia! Egy szándékoltan ironikus és kegyetlen hangnemű előadás a másikkal való találkozás „szükségállapotáról”. Makulátlanul fehér terében a koreográfus egy öröktől fogva tisztátalan világ tobzódó érzékiségét tárja elénk. – A Frenák Pál Társulat fellépését láthatják március 9-én és 10-én 20-órakor a Trafóban.

Frenák Pál Budapestet, Párizst és Japánt érintő utazásai táplálták a darab élményanyagát, amely e vándorutak kereszteződéseinél, egymást átfedő tapasztalások, találkozások metszéspontjai mentén érlelődött.

„A színpadon hét lény, tudattalan utazásunk főszereplői, magas, alacsony, meztelen és színtelen... Ismerős, elnyomott nagyvárosi energiák, néhány egyszerű és pontos, ősi mozdulatsorba feszítve, a jeleléstől a szexuális aktusokig, minden, ami verbális mankók nélkül élni tud, és az nem kevés. Felpörgetett butoh, grafikus térredukció, lynches lázálomképek. Az egész úgy kezdődik, mint egy robbanás és úgy is ér véget...” /Sisso - Magyar Narancs, 1999. december 16./

/Fotó: Sándor Katalin/

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ