Táncfórum No.6
Dátum: 2006. március 7., kedd, 21:12
A Tánc Világnapját 1983-óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik táncelőadásokkal szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége immár hatodik alkalommal rendez fesztivált.

A Táncfórum No. 6 az idén is két helyszínen zajlik. A Várszínházban és a Művészetek Palotájában egyaránt láthatóak felnőtteknek és gyermekeknek szóló előadások. A Budapest Táncszínház Alice Csodaországban és a Budapest Táncegyüttes Csipkerózsika című  előadásaival kifejezetten a  gyermek közönséget célozták meg,  hiszen – az UNESCO törekvéseivel összhangban  - a Nemzeti Táncszínház  is fontosnak tartja a gyermekek művészeti nevelését.

A fesztiválon mutatja be Fekete-piros…tánc című új darabját a Budapest Táncegyüttes, fellép a Győri Balett, a Budapest Táncszínház és az  idei Táncfórum megkoronázásaként először lép fel hazánkban a világhírű Merce Cunningham Dance Company (képünkön).

A hagyományokhoz híven – a Tánc Világnapján, április 29-én -  Gálaműsor keretében átadják a Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai díjait: az Életmű Díjat, az Évad legjobb Férfi, illetve Női táncosának járó díjakat, az Évad legjobb Végzős Növendékeinek járó díjakat, valamint „A táncművészetért” díjat. Ugyancsak ezen az estén adják át az Imre Zoltán Alapítvány díját is.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ