A játszma közepén
Dátum: 2006. március 13., hétfő, 12:00
2006. március 29-én, 30-án és 31-én 20-órakor láthatják – a Villanófény Fesztivál keretében – Juhász Kata: Blitz című kortárs táncelőadását élő zenével és videóval. Az előadás helyszíne a MU Színház.

Blitz: villanófény, illetve a sakkban 1-5 perces gyors játszma

A nézők sakkjátszmánk közepébe csöppennek. Játékunk a képzeletből indul és e megálmodott világban valamennyien játékosok és sakk-bábuk vagyunk. A játszma által tesszük fel kérdéseinket: Ki táncolja a táncot, ki zenél a zenében, ki mozgatja a vonós kezét? Ki vezet kit, mi mozgat mit? Mit lát a kamera? Mit vetít a videó? Mit lát a néző? És ki rejtőzik mindezek mögött?

Rendezés: Juhász Kata, Koreográfia, tánc, előadók: Veronica Endo, Loic Delacroix, Juhász Kata, Zenei kompozíció és hegedűn játszik: Guillaume Fontanarosa, Dominique Juchors, Videó-művész: Scorpene Horrible, Rendezőasszisztens: Virginie Fontanarosa, Jelmez: Oehler Diána, Díszlet: Kis Péter

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ