A véletlen köré csoportosulva
Dátum: 2006. március 30., csütörtök, 7:52
A matematika és a tánc találkozása a Trafó színpadán - korhatár nélkül mindenkinek, angol felirattal! Szabó Réka koreográfus/matematikus a tudomány és a művészet játékos párbeszédét viszi színre Mérő László és Vancsó Ödön matematikusok közreműködésével. A téma egy különleges jelenség, ami egyben a világ egyik legnagyobb talánya: a véletlen.
Az izgalmas és humorral teli előadás nemcsak szórakoztat, de el is gondolkodtat...

Egy matematikus tudományos ismeretterjesztő előadást tart a véletlenről. Közben egy táncjáték zajlik, amelynek rendező eleme a véletlen. Az előadás belső logikája folyamatos kis fejtörő. Tudósok és művészek, bezárva önnön bolond világukba, egy napjainkat meghatározó fogalom körül fontoskodva. A 2002-ben a Mu Színházban bemutatott előadás nagy sikerrel szerepelt a Sepsiszentgyörgyi Napok (RO) keretében, valamint a grazi (A) Magyar Táncszemlén.

2006. április 12-13. (Sz-Cs) 20h  Trafó

Szabó Réka: Véletlen /tudományos ismeretterjesztő táncjáték

Fotó: Tőkés Tamás
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Mondj néha igazat, hogy higgyenek neked, amikor hazudsz."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ