Mozdulatlan lét-dinamika
Dátum: 2006. március 30., csütörtök, 11:29
Ma kezdődik a III. Nemzetközi Monodráma Fesztivál. A házigazda, Gárdonyi Géza Színház Parti Nagy Lajos: Ibusár című előadásával Nádasy Erika főszereplésével 17 órától nyitja meg a találkozót. Horváth Csaba betegsége miatt elmarad a Nagyvárosi ikonok, így este 7-órától a Finita la Commedia társulat két egyfelvonásos előadását láthatja a közönség Medusa piercing és EXIT – Kaspar variációk címmel.

Médium: mozdulatlan lét-dinamikájában sűrűsödik az élet metafizikus szabadsága. Medusa -kinek látására még a halhatatlanok is elnémulnak- korunk kaméleonja: skizofrén szado-hiéna, evakuált prosti-kerozin, klónozott patkány sperma, tűhegynyi murder- genetics… Total-System, mely vákuumként szippant az ismeretlenbe. Finita la Commedia: Medusa piercing 

Tánc: Fehér Ferenc

Koreográfia: O. Caruso, Fehér Ferenc

Video: The Corporation

Design: O. Caruso

Fény: Bánki Gabi

Zene: The Corporation 

Rendező: O. Caruso
„Utazás, látomás, rémálom – csak keresgélni lehet a szavakat a Medusa piercing nyújtotta élmény megfogalmazásához.

A Corporation apokaliptikus világképe videón jelenik meg: szinte a teljes padlón mozgóképek futnak (…) A képek mintha egyenesen a tudatalattiból dőlnének kifelé a maguk összevisszaságában.
A szólista Fehér Ferenc tetőtől talpig koromfeketére festve vibrál, lüktet a képek sodrában, arca láthatatlan, jelenléte szinte személytelenül riasztó (…) fenyegetően idegen, uralhatatlan akár egy elszabadult árnyék (…)
A Finita la Commedia stílusváltása ez esetben valóban radikális, a Corporationnal való találkozásból sokkoló remekmű született.”
Színház, 2004. márc. Tóth Ágnes Veronika

 
„ Fehér Ferenc felismerhetetlen, tetőtől talpig feketére kent figurája embertelen tempót diktál, félelmetes utazásra visz a tudatalatti beláthatatlan mélységeibe zuhanva. Alakja a számítógépes játékok hőseit, ijesztő démonalakokat, korunk egomán izompacsirtáit és az egyes világok között szörfölő fantasy hősöket olvasztja össze egyetlen ambivalens huszonegyedik századi ikonná, mely kitörölhetetlenül beleég az emlékezetünkbe.”
Balkon, 2004/3 Tóth Ágnes Veronika

 
Finita la Commedia: EXIT – Kaspar variációk 20'
 
Tánc: Fehér Ferenc
 
Zene: ZUM, The Corporation
Fény: O. Caruso
Koreográfia: O. Caruso, Fehér Ferenc
 
„Fehér Ferenc EXIT (Kaspar variációk) című szólója egy korábbi darab igényesen átdolgozott, átszerkesztett, érettebb egyszemélyes változata. (…)
Az alkotópáros inspiráló egymásra hatása szerencsésen találkozik műveikben. Ahogy már korábban megszokhattuk, Juhász Anikó kiforrott színházi látásmódja, képzőművészeti igényességgel felépített fény- és látványterve, precíz dramaturgiája ezúttal is elegáns keretet nyújt a fiatal táncos vad energiákat képviselő mozgásvilágának."  
Ellenfény, 2004/3 Kaposi Viktória
 
„Fehér Ferenc és Juhász Anikó közös munkája jó példa arra, hogyan lehet megfelelő kezekben egy elemi erejű tehetség még kifejezőbb, sokszínűbb, kísérletezőbb. Fehér Ferencet lenyűgöző színpadi jelenléte, robbanékonysága, vibráló lénye, egyre eredetibb, sajátos mozdulatvilága jelenleg a szakma talán legizgalmasabb táncosává emeli.”
Élet és Irodalom,  2004. 01. 16. Tóth Ágnes Veronika
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet."
Forbáth Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ