Nemek harca a Trafóban
Dátum: 2006. március 31., péntek, 7:58
A Bozsik Yvette Társulat már évek óta készít olyan produkciókat, amelyek leginkább irodalmi alapanyagon alapulnak. Ezt a hagyományt folytatja az August Strindberg Miss Julie című drámájára készített új koreográfia is.
 A maga korában merésznek számító tragédiát először betiltották és később is csak jó ideig a kísérleti színházak játszották. Az egyfelvonásos darab - amely műfaji megjelölés szerint „naturalista szomorújáték” - a létért való küzdelmet mutatja be a grófkisasszony és inasa szenvedélyes kapcsolatán keresztül. A naturalista műfaj célja Strindberg szerint, hogy úgy vegye birtokba a nézőt, hogy lélegzetvételnyi szünetet se engedjen neki, és intenzív érzelmi részvételre kényszerítse.

Bozsik Yvette adaptációja szintén erre összpontosít, pontos lélektani képet kívánva adni a nemek harcáról, a női emancipáció kérdéseiről és a tragikus féltékenységről.

2006. április 20-23. (Cs-V) 20h
Bozsik Yvette Társulat: Miss Julie / tánc   Trafó
PREMIER!
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ