Emberi Himnusz a Művészetek Palotájában
Dátum: 2006. április 14., péntek, 14:19
Markó Iván-Keveházi Gábor Emberi Himnusz című táncjátékát május 8-án mutatják be a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Hangversenyteremben.
Kiss Imre, az intézmény vezérigazgatója elmondta, hogy ezzel a palota egyéves fennállásának legnagyobb táncprodukciójára készül. Markó Iván Kossuth-díjas táncművész álmodta meg, hogy Ludwig von Beethoven IX. szimfóniájára koreográfiát készít Keveházi Gáborral. A táncjátékkal tisztelik meg Magyarország európai uniós csatlakozásának második évfordulóját, egyúttal a május 9-diki Európa Napot.

A vezérigazgató az előadás léptékének érzékeltetésére elmondta, hogy a hangversenyteremben egyszerre lesz a színpadon a Danubia szimfónikus zenekar Héjja Domokossal az élen, a Nemzeti Filharmónikusok énekkara Antal Mátyás vezényletével és két balettegyüttes, a Fesztivál Balett és a Nemzeti Balett táncosai.

Kiss Imre arról is beszélt, hogy régi munkakapcsolatban van Markó Ivánnal, és örömmel adott helyt a mostani produkciónak. Lengyel Márton turisztikai szakember ötlete nyomán 25 évvel ezelőtt létre jött a Tavaszi Fesztivál és 10 éven át Kiss Imre volt az igazgatója, Markó Iván pedig a Győri Balettet vezette. 1982-ben meghívta Markó társulatát A Nap szerettei című darabbal a fesztiválra és a Budapesti Sportcsarnokban hatalmas sikert arattak, azután pedig minden évben új táncprodukcióval léptek fel.

Kiss Imre hozzátette, hogy az Emberi Himnusz című táncjátékot hat alkalommal adják elő a Művészetek Palotájában, a hangversenyteremben: május 8., 9., és 10-én valamint június 14., 15., és 16-án.

((MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ