7. Szóló Tánc és 5. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál nyerteseinek estje
Dátum: 2006. április 22., szombat, 14:47
Az Orkesztika Alapítvány 1999-ben hirdette és 2000 óta rendezi meg Szóló-, 2002 óta Duó Tánc Fesztiválját. Az eddig megrendezett fesztiválokhoz hasonlóan azzal a célkitűzéssel, hogy az előírt pályázati feltételeken túl, kötöttségektől mentesen, minél többen tudják bemutatni – válogatás nélkül – önálló koreográfiai munkájukat.
A Szóló és Duó Tánc Fesztivál nemzetközivé bővült 2005-től. A hazánkban szervezett fesztivál kiváló találkozója Európa fiatal, kísérletező táncművészeinek. A 2005, 2006-os fesztivált nemzetközi zsűri és workshop egészítette ki.

A Szóló, Duó Tánc Fesztivál programok lehetőséget nyújtanak az alkotóknak arra, hogy kipróbálhassák művészi elképzeléseiket, akár magukon, akár egy felkért előadón, és produkcióikat megméretve visszajelzést kapjanak munkájuk fejlesztéséhez; a közönségnek arra, hogy szárnyaikat bontogató, vagy több éve dolgozó, pályafutásukat kezdő alkotókat, előadókat láthassanak a színpadon. Az elmúlt 7 év alatt 230 produkció mutatkozott be ezeken a szakmai fórumokon.
Az idei fesztivál számos újdonsága közül kiemelendő, hogy Ide van Heiningen – zsűri elnöke – az alapítvánnyal közösen, kritérium rendszert dolgozott ki a fesztivál számára, mely szerint a zsűri pontozta és értékelte a produkciókat. Így jóval átláthatóbbá és tisztábbá vált a zsűri értékelés (kritériumok megtekinthetők az alapítvány honlapján, www.orkesztika.hu).

Díjátadásra a fesztivál záró ünnepségén, 2006. január 16-án a Mozdulatművészeti Stúdióban került sor, ahol a díjazottak diplomát, írásbeli értékelést is kaptak.

2006. május 9-én újra láthatóak a Trafó KMH-ban a fesztivál idei nyertesei.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ