Sztepptánc Fesztivál
Dátum: 2006. május 15., hétfő, 15:50
2006. május 27-én – Magyarországon első alkalommal – kerül megrendezésre az Országos Sztepptánc Fesztivál a Budapest Bábszínházban.
A rendezvény azzal a nem titkolt szándékkal jött létre, hogy összegyűjtse azokat, akik Magyarországon az amerikai sztepptánccal foglalkoznak, vagy az iránt érdeklődnek.

A fesztivál a Sztepptánc Világnapja alkalmából tiszteleg a műfaj olyan nagyságai előtt, mint Bill „Bojangles" Robinson, Fred Astaire, Chuck Green, Gene Kelly, Jimmy "Slide", Nicholas Brothers, Gregory Hines, Hony Coles, stb. A Sztepptánc Világnapját Bill "Bojangles" Robinson születésnapjához kötjük: 1878 május 25.

A rendezvény betekintést enged a sztepptánc kialakulásának és fejlődésének történetébe, megismertet stílusaival és híres alakjaival. A sztepptánc csoportok bemutatói és a meglepetés produkciók mellett archív anyagok is színesítik a programot, melyekben a hazai közönség talán először láthatja a színpadi sztepptánc hőskorának neves fekete művészeit, Master Jubát, Georges Primrose-t és Bill „Bojangles" Robinsont, akiknek munkássága egy-egy mérföldkövet jelentett a sztepptánc stílusainak tökéletesítésében és a fekete táncosok és művészek elismertetésében.

A fesztivál helyszíne a Budapest Bábszínház (VI. kerület Andrássy út 69.), a program 15:00 órakor keződik.  A belépő ára 1.000,- Ft., mely megvásárolható a helyszínen, valamint az Octogon Tánc Centrumban (VI. ker. Aradi u.1.), vagy igényelhető Pirovits Árpádtól a 06/30-982-9637-es telefonszámon. További információ: sztepp.fw.hu vagy az alábbi telefonszámokon: Berényi Zsuzsa 06-20-925-4121 vagy Hengl Kriszta: 06-20-383-6029.    

Kép forrása: www.sztepp.fw.hu                          
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ A sötétség segíti a sötétséget."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ