Hétfőn kezdődik a X. Magyar Táncfesztivál
Dátum: 2014. június 15., vasárnap, 7:45

Hétfőn kezdődik az egy héten át tartó, immáron tízedik alkalommal meghirdetett Magyar Táncfesztivál Győrben.

Kiss János, a Győri Balett vezetője, a fesztivál igazgatója korábban elmondta: a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán tartandó nyitó gála után kétfelé ágazik a program és új helyszínen, a Széchenyi téren is várják az érdeklődőket. Míg a teátrum kistermében szakmai rendezvény kezdődik, addig a belvárosi Széchenyi téren DJ Metzker Viktória rendezésében a diszkó iránt fogékony közönséget megcélzó táncos buli kezdődik.

A nyitóesemény érdekessége lesz, hogy fellép rajta a Szlovák nemzeti Balett, ezzel viszonozva a győri társulat közelmúltbeli pozsonyi vendégszereplését.

A szervezők jelezték: a fesztivál "a városnak igazi ünnepe lesz" azzal, hogy a színház elől, ahol zenés pódiumszínpadot alakítanak ki, a Széchenyi térre költözik a szabadtéri színpad, ugyanakkor ez az elhelyezés arra is lehetőséget ad, hogy a korábbinál jóval többen élvezhessék az előadásokat, köztük a Pécsi Balett, a Honvéd Táncszínház, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes vagy a Boban & Marko Markovic Orkestar fellépését.

Így olyanok is élvezhetik a programba került műveket, akik egyébként anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak, hogy színházi vagy balett-előadásara vegyenek jegyet - említette meg Kiss János. A színház előtti téren pedig éppúgy rendeznek majd táncelőadást, mint a Rába Hotel tetőteraszán - sorolta a különleges helyszíneket a fesztiváligazgató, aki arról is szólt: az eddig koreográfusként jelen lévő Bozsik Yvette most rendezőként is bemutatkozik a Centrál Színházzal közösen tető alá hozott Chicago musicallel.

Az eseménysorozat zárónapján a fesztivál egyik társszervezője, a Győri Filharmonikus Zenekar ad a tánc köré szervezett gálakoncertet.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ