Táncestek a Karmelita Udvarban
Dátum: 2014. július 19., szombat, 14:13

Koncert, tangóshow, indiai tánc, flamenco-est, showtánc, magyar néptánc és kortárstánc-produkció is szerepel a Nemzeti Táncszínház szabadtéri rendezvénysorozatában, amely hétfőn kezdődik Táncestek a Karmelita Udvarban címmel.

A Nemzeti Táncszínház 2003 óta minden nyáron megszervezi táncestjeit a Budai Várnegyedben, a Karmelita Udvarban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az idei programsorozat a Berkshire Ifjúsági Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik, amelyre a belépés díjtalan. A nyáresti programsorozat keretében fellép a Momentango Tango Company az Oblivion című estjével, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház a TálaMantra - indiai táncképek, a Honvéd Táncszínház a Csárdás! - A Kelet Tangója és a Kalotaszeg című produkcióval.

A közönség láthatja a FlamenCorazonArte Flamenco Évszakok, valamint a Budapest Táncszínház Mur mur de la Mediterranée/Bolero című estjét, továbbá Feledi János koreográfus-rendező Prozódia című bemutatóját. A Fitos Dezső Társulat A Magyar Falu, a Botafogó Táncegyüttes pedig a Rouge című produkcióval lép fel.

Az előadássorozat célja, hogy a Nemzeti Táncszínház - a kőszínházi "holtszezon" idején is - professzionális táncművészeti programokat mutasson be törzsközönségének, valamint a nyári szezonban Budapestre látogató turistáknak.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ