Japánban felvételiztet a Táncművészeti Főiskola
Dátum: 2014. agusztus 27., szerda, 23:39

A nagy érdeklődésre való tekintettel kihelyezett felvételit tart Japánban a Táncművészeti Főiskola (MTF) - tudatta az intézmény szerdán az MTI-vel.

Szakály György rektor október végén, egy többnapos kurzust követően több száz japán jelentkező közül választja ki a legtehetségesebbeket, akik Budapesten folytathatják klasszikusbalett-tanulmányaikat. A felvételit az egyik neves tokiói művészközvetítő ügynökség szervezi.

Az MTF-en jelenleg több mint harminc külföldi hallgató tanul költségtérítéses képzésen, közülük tíz japán. A külföldi hallgatók szinte kizárólag a klasszikus balett képzésre jelentkeznek. Japán mellett Ausztráliából is többen érkeztek az elmúlt időszakban, de a környező és távolabbi európai országokból kerül ki a legtöbb külföldi hallgató - mondta el Péli Nagy Kata, a főiskola sajtófőnöke.

A főiskola elvégzése után a külföldi diákok egy része Magyarországon helyezkedik el - például a Nemzeti Balettnél, de volt olyan is, aki a Miskolci Baletthez került -, mások Lengyelországban, Oroszországban vagy Lettországban kezdték meg pályájukat, megint mások hazatértek a diploma megszerzése után - fűzte hozzá a sajtófőnök.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„A nő akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát."
George Sand
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ