Három gödöllői fiatal a leggyorsabb néptáncos
Dátum: 2014. szeptember 15., hétfő, 9:45

Két perc alatt 3937 leütéssel, illetve csapással a gödöllői Fricska Táncegyüttes három tagja rekordot állított fel Gödöllőn vasárnap délután - tájékoztatta az MTI-t a táncegyüttes sajtófőnöke.

Láng D. István elmondta: Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence, a Fricska együttes táncosai arra vállalkoztak, hogy lábukat és kezüket használva ők verjék a leggyorsabb ritmust. A fiatal művészek a román, a magyar és cigány táncfolklór kincseit tolmácsolták különleges, a világon egyedülálló ritmusprodukciók keretében. A három táncos két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, a táncosok hat másodpercenként váltották egymást. A legmagasabb számot, a másodpercenkénti 41 érvényes leütést-csapást Moussa Ahmed érte el - mondta. A gödöllői együttes tagjai produkciójukkal új kategóriát hoztak létre: táncegyüttesként 120 másodperc alatt ki tudja a legtöbb leütést, illetve csapást végrehajtani. A hivatalos magyar rekordot Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a Világrekord Szövetség magyarországi tagja jelentette be vasárnap este - tette hozzá a sajtófőnök.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Jobb elkárhozni, mint egyedül üdvözülni."
Henri-Frédéric Amiel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ