Nemzetközi tánctalálkozó kezdődött Pécsen
Dátum: 2014. október 2., csütörtök, 10:11

A Mecsek Táncegyüttes és a Misina Néptáncegyüttes műsorával szerdán kezdetét vette a 8. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: az országos színházi találkozó mellett ez a pécsi esemény is kivívta a szakma megbecsülését.

A politikus megjegyezte, hogy a tánctalálkozó nevében szereplő nemzetközi szó korábban a külföldi művészek pécsi bemutatkozását, ma azt a magas színvonalat jelzi, amelyet az ötnapos eseményen részt vevő hazai együttesek produkciói képviselnek.

Hoppál Péter a közönség szórakoztatásán túl fontosnak nevezte a találkozó keretében szervezett szakmai fórumot, amely lehetőséget ad a művészek és a kulturális kormányzat közötti párbeszédre.

Az államtitkár szavai szerint mára Pécs a színházi mellett a táncszakma otthonává is vált. Ezért arra kérte a városvezetést, hogy a jövőben is támogassa a tánctalálkozó megrendezését.

A tánctalálkozót 2007-ben azzal a céllal hívták életre, hogy a pécsiek, a városba látogató hazai és külföldi vendégek számára megmutassák Pécs eredendően sokszínű tánckultúráját, továbbá a nemzetközi táncművészet sokféle árnyalatát.

Az idei találkozó több mint húsz programot kínál az érdeklődőknek. Színpadra lép a Győri Balett, a Magyar Nemzeti Balett, a Pécsi Balett, a Kecskemét City Balett, és bemutatkoznak a Budapest Táncszínház művészei, a Bocsik Yvette Társulat, a Frenák Pál Társulat és mások mellett a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ