Ausztráliában mutatták be Harangozó Gyula Hófehérke koreográfiáját
Dátum: 2014. november 25., kedd, 12:18

Ausztráliában, Perth városában, a WA Ballet társulatával mutatták be Harangozó Gyula Hófehérke koreográfiáját, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója a darabot magyar alkotótársakkal hozta létre, a zenét Kocsák Tibor szerezte - tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

A Kossuth-díjas koreográfus a premier után úgy nyilatkozott: nagyszerűen sikerült az előadás, fantasztikus kritikát kapott az alkotócsapat és a balettegyüttes.

„Elakadt a szavam a megjelent írások láttán. Számos szép sikert értünk már meg a Hófehérkével, ilyen óriási lelkesedésre azonban nem számítottam. Az ausztráliai fellépés nagy megmérettetés volt, boldog vagyok, hogy ekkora győzelmet értünk el” - idézi a közlemény a művészt.

A darabról megjelent cikkek külön kiemelik a lenyűgöző látványt, amely a Szegedi Szabadtérin is rendszeresen dolgozó Kentaur (díszlet) és Velich Rita (jelmez) munkája. Főként a csoportos képeket éltetik, mondván a vidám, élvezetes jelenetek alatt nem csoda, hogy a nézőközönség lelkesen dobog és tapsol. A darab zeneszerzője Kocsák Tibor, aki két 2015-ös szegedi szabadtéri produkcióban is érdekelt, hiszen a Mamma Mia! karmestere és az Abigél komponistája is.

A három kontinensen – Budapesten, Tallinnban, Rosztovban, Honkongban, Makaóban és Perth-ben – is bemutatott produkció legközelebb Szentpéterváron kerül színre, Harangozó Gyula december elején válogatja a szereplőket az orosz metropoliszban.

A Hófehérke és a hét törpe az utóbbi évtized azon magyar színpadi produkciója, amelyet a legtöbb helyen mutattak be a világon – áll a közleményben.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ