Két zenei világ találkozik a Közép-Európa Táncszínház új produkciójában
Dátum: 2015. március 15., vasárnap, 9:51

Johann Sebastian Bach barokk muzsikája és a 21. század elektronikus hangzása találkozik a Közép-Európa Táncszínház Tánc-Tér-Képek című új produkciójában, amelynek bemutatója március 19-én lesz a MOM Kulturális Központban.

Az előadás premierjét Bach születésének 330. évfordulójához igazította a társulat, így tisztelegve a zeneszerző életműve előtt. Kun Attila koreográfiáját Rohmann Ditta élő gordonkajátéka és a Németh Imre révén felcsendülő elektronikus zene fogja kísérni - olvasható a Közép-Európa Táncszínház által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A két zenei világ összhangja az előadók - Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Palcsó Nóra, Yoon Ga-Yeon, You Sung Ho, Frigy Ádám, Ivanov Gábor, Kovács Péter és Mádi László - személyiségén és tehetségén keresztül teremtődik meg.

A Rohmann Ditta játékára komponált koreográfiai elemek együtt hullámoznak Bach zenéjével, míg az elektronika több mozgási szabadságot ad mind a koreográfusnak, mind a táncosoknak - olvasható az ismertetőben.

A Közép-Európa Táncszínház új bemutatója a Nemzeti Táncszínházzal megkezdett közös - a tánc és a tánc közönségének viszonyában megkezdett - szakmai gondolkodás és munka szellemében született meg. A produkció egy térré formálja az eddig hagyományosan külön kezelt előadói-, és nézőteret.

A MOM Kulturális Központ egyedi színpadtechnikai adottságainak köszönhetően a közönség testközelből követheti végig az élő klasszikus és elektronikus zenei hangzás találkozásából megszülető táncképeket.

A Horányi Juli jelmezeivel gazdagított produkcióban két dél-koreai vendégművész is fellép, akik a Közép-Európa Táncszínház ösztöndíjasaiként, a Koreai Kulturális Központ támogatásával egy hónapig dolgoznak együtt a társulattal.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A világegyetem elmélet nélkül működik."
Teleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ